Vigende hårgrænser er noget, der kan udløse en panikangst hos de fleste mænd. De frygter issens tilsynekomst og den skaldede frisure.

Og et studie viser da også, at hårtabet kan påvirke den måde, som andre mennesker opfatter dig på. Men det er ikke nødvendigvis til den negative side.

Forskerne fra University of Pennsylvania lavede tre eksperimenter for at finde ud af, hvilke personlighedstræk folk tillægger skaldede mennesker.

Et panel blev derfor bedt om at kigge på nogle billeder. Først af mænd med hår, siden hen billeder af de selvsamme mænd, der nu var blevet skaldede.

Panelets opgave var at beskrive mændene før og efter, og konklusionen var klar: De skaldede versioner af mændene blev generelt opfattet som mere dominerende, højere og stærkere end de ikke-skaldede mænd.

Så hvis du gerne vil et trin op på ’badass’-skalaen, skal du altså af med håret. For hår er ikke bare hår, viser studiet. Folk udtrykker i høj grad deres personlighed gennem deres hår, hvorfor skaldethed er et ømtåleligt emne for de fleste mænd.

”Skaldede mænd findes ofte i traditionelt maskuline professioner, så dominans-mærkaten kommer sandsynligvis fra de stereotype associationer med disse figurer,” skriver forfatterne.  

Men du skal altså være HELT skaldet, hvis den nøgne frisure skal have den ønskede effekt. Mønstre, måner og sporadiske pletter af hår har den modsatte effekt. Den slags Henrik Voldborg-agtige frisurer får dig ifølge undersøgelsen til at se svag ud.  

Derfor må du frem med trimmeren, når håret begynder at ramme gulvet, hvis du gerne vil sporte looket som en anden Walther White. 

LÆS OGSÅ: Aseksuelle mennesker har også sex-fantasier

LÆS OGSÅ: Ny dating-teknik: 'Breadcrumbing' er det nye 'ghosting'

LÆS OGSÅ: Videnskaben siger: Gaming afstresser dig bedre end sex