38 stilsikre genstande til din sommer scroll-down

38 stilsikre genstande til din sommergarderobe

Feriemånederne venter lige om hjørnet. Vi har udvalgt 38 ting, der løfter din garderobe sikkert ind i sommeren.

Af Kristoffer Dahy Ernst, Anders Hjort og Kenneth Pihl Nissen
Foto: PR
Mode Euroman

1. Unisex

Det svenske brand Hope blev stiftet i Stockholm i 2001 af Ann Ringstrand og Stefan Söderberg og laver tøj til både mænd og kvinder. De er primært kendt for deres overtøj og parka-jakker, men her går de nye veje med et par stilrene seersucker-shorts i off-white. 

Shorts Hope til 1.100 kr.

2. Fod på det

Ja, du kan da sagtens købe billige strømper i high street-kæderne, hvor du kan finde 3 for 100 og må stille dig tilfreds med fugtige tæer og svedige fodsåler, så snart temperaturen sniger sig over 15 grader. Men du kan også være god ved dig selv, købe et par ordentlige strømper og mærke lykken trænge sig på, når du oplever forskellen.   

Strømper Drake’s hos Goods til 300 kr.

3. Appelsiiin

Vi siger ikke, at denne orange strik fra Frame, der matcher din huds solbrune glød til perfektion, gør dig til den bedst klædte rundt om middagsbordet, når gløderne i grillen er ved at dø ud, børnene er faldet om af træthed, vinen begynder at virke, og din sommerflirt sender dig lange blikke. Men det er meget tæt på. 

Strik Frame til 4.100 kr.

4. Slidstærk

Moonstar har base på den japanske hovedø Kyushu, som i det seneste århundrede har haft en stolt tradition for at skabe sko i høj kvalitet. I disse slides og såkaldte ’Chefs Slip-on-Shoes’ mødes funktionalitet med enkel æstetik. Lette at tage af og på, ekstremt hårdføre og med en sål, der holder dig på benene.   

Slides Moonstar hos Hansen Garments Store til 875 kr. 

5. Ligetil

Nogle gange skal det bare være enkelt og spille uden at larme alt for meget. Uniqlos bredt varierede udbud af skjorter er altid en god kompagnon, hvis du har behov for at vælge noget sikkert, og denne i babyblå gør ikke en flue fortræd. 

Skjorte Uniqlo til 599 kr.

6. Styr på styrtasken

Til den udstyrsbegejstrede cyklist med udlængsel har svenske Nitty Gritty lavet en styrtaske, der holder på alle dine småting, så de ikke falder ud af lommerne, mens du træder i pedalerne. 

Taske til cykel Nitty Gritty Worldwide til 960 kr.

7. Luftstrøm

Salomon spiller stadig en dominerende rolle på fødderne af byboere, der ser sig selv som en del af det fashionable etablissement. Det terrængående fodtøj har i flere år været en del af modegarderoben, og Salomon gør selv, hvad de kan, for at holde hypen i live. Seneste udspil er denne hybrid mellem en sandal og en åben sko, der vil gøre sig godt i høje temperaturer som alternativ til din Birkenstock.

Sko Salomon til 600 kr.

8. Solgul sommer

Gul som solen, gul som koldskål med æggeblomme og økologisk fløde, gul som en københavnerstang, gul som en fadøl, gul som rapsmarker, gul som farverne på siderne af den klassiker, du har med på stranden, men aldrig får læst. Solgul er sommerens farve, og danske Parel har nailet nuancen perfekt.

T-shirt Parel til 550 kr.

9. Våde elementer

Gør dig lidt umage med dine badeshorts, der godt må gå fint både i vandet, i iskiosken og når du slentrer tilbage fra stranden gennem den søvnige badeby, du ferierer i. Det vigtigste er, at de tørrer hurtigt efter endt dyp, og så selvfølgelig ikke klæber for meget til huden. Disse fra OAS kan du roligt iføre dig.  

Badeshorts OAS til 600 kr. 

10. Klassisk

Alle vil være med på vognen, når det kommer til arbejdsjakken. Og det er endog rigtig svært at vælge den perfekte af slagsen, når mærkerne bag fx hedder Le Mont St Michel eller Drake’s. 

Carhartts Detroit-jakke er også en klassiker, som her i klar blå.

Jakke Carhartt WIP til 1.300 kr.

11. Opfyldt

Til strandturen, købmanden, landhandlen eller bare til alle de ting, dine børn insisterer på at have med på tur: Køb en god taske, der kan bære det meste af dit liv, når du er på farten. Denne fra Arket holder det meste.

Taske Arket til 390 kr.

12. Surf good

Det kvalitetsbaserede badehåndklæde vil altid være en populær vare. Skal du have et af slagsen, som dine venner vil kigge langt efter, er dette fra Stockholm Surfboard Club, som gentænker klassisk surferstil, i alt hvad de gør, et åbenlyst godt bud.  

Håndklæde Stockholm Surfboard Club til 820 kr.

13. Tilbageblik

Det kalder på et godt badehåndklæde, når sommervarmen er på sit højeste. Tekla er garant for noget af det ypperste på markedet, og dette i bomuldsfrotté er så blødt, som du overhovedet kan forestille dig. Farverne signalerer desuden Tisvilde i gamle dage, måske i 70’erne eller 80’erne, og med det under armen går du ikke helt galt i byen.  

Håndklæde Tekla til 930 kr.

14. Taskenspiller

Den holder på håndklædet, badebukserne og en flaske kold hvidvin, den gode tote fra svenskerne fra Arket. Og så er den skridtet videre fra de utallige tote bags, du sikkert har liggende i skuffen, og det er kun et godt look. Sving den over skulderen eller på ladet af cyklen, og kør ud i det blå. 

Taske Arket til 1.149 kr.

15. Skånevask

Danske mfpen bliver ved med at lave godt tøj med udgangspunkt i den type af skandinaviske mænd, der godt kan lide snittet lidt større og lidt mere komfortabelt. Slipset her er et humoristisk og dekonstrueret take på en vaskeanvisning, der normalt er gemt på indersiden af tøjet, og som nu er løftet frem i forreste parket.  

Slips Mfpen til 565 kr.

16. Som fod i hose

Margielas fortolkning af træningsskoen fra det tyske militær bliver ved med at være en fast del af skogarderoben for menswear-entusiaster verden over. Den har rødder helt tilbage til OL i 1936 i Berlin, og blev i 1970’erne den officielle ’bundeswehr sportsschuhe’ i den tyske hær. Den klassiske sko er stadig populær, og skal du skille dig en smule ud, kan du gå efter denne udgave uden hæl, der får sommer og sport til at gå hånd i hånd. 

Sko Maison Margiela til 3.690 kr.

17. Dasetid

Spørger du os, burde en stribet skjorte være en fast del af alle mænds garderober. Gant, som blev grundlagt af Bernard Gantmacher i New Haven i USA i 1949, og siden, mange år senere, kom på svenske hænder, har lavet et stærkt bud med masser af afslappet pyjamas-vibe over sig. 

Skjorte Gant til 1.000 kr.

18. Italiensk snit

Det kan hurtigt blive lidt for loose, hvis du konstant er iført T-shirts, shorts og sandaler. Skal der bare lidt mere til, kan du vælge disse bukser fra Norse Projects, som straks vil oppe din stil, så det ligner, at du netop har rejst dig fra et cafébord i Rom eller Milano. 
Bukser Norse Projects til 1.600 kr.

19. Køligt cool

Intet kalder på kulørte skjorter som sommervarmen. Men pas på, for det kan gå to veje. Enten bærer du de mere vovede skjorter og bevarer din coolness, eller også overopheder du, og skjorten ender med at bære dig. Denne fra NN07 laver tilpas meget støj til, at kontorgarderoben kigger misundeligt til, mens risikoen for at overstyre er meget lav. En sikker vinder. 

Polo NN07 til 2.500 kr.

20. Legesygt

Det hele behøver ikke være så kedeligt. Se bare på japanske Beams, der med denne sportsjakke får smuglet et par kreative detaljer ind ved ærmerne. Reverset er rundet og stoffet er mønstret, så selvom jakken ved første øjekast ser klassisk ud, tør og vil den langt mere. Sommerhumøret er i top. 

Sportsjakke Beams Plus til 3.499 kr.

21. Tern til tiden

Varme temperaturer kalder på lysere farver. Italienske Barena Venezia rammer rigtigt på stort set alt, de rører ved for tiden, og vi går gerne ind i sommernatten i denne ternede jakke. Det smager af hvide jeans og det lette liv på Capri, og den sommer deltager vi gerne i.

Jakke Barena Venezia til 4.580 kr.

22. Workwear

Danton er et fransk mærke, der blev stiftet helt tilbage i 1935. Kvalitet og historie skal man ikke kimse ad, og Danton er fortsat i topform og lige nu en af de fremmeste frontløbere i workwear-bølgen. Denne jakke i afdæmpet tone rammer også plet. 

Jakke Danton til 1.285 kr.

23. Lommesmart

Porter Yoshida Kaban trækker tråde tilbage helt til 1962 og står den dag i dag for udsøgt, håndlavet, japansk kvalitet. Prisen på brandets produkter er generelt også derefter, men denne pung i nylon-twill er altså optimal til at opbevare dine mønter, kort og andet. Den kan desuden fæstnes til dit bælte eller nøglering så let som ingenting.

Pung Porter Yoshida and Co. til 1.200 kr.

24. Afdæmpet

De fleste shorts-samlinger indeholder flere par i mere eller mindre højtråbende farver. Men trænger du til at nedtone din stil lidt til en rolig sommerdag, kan du passende tilføje en jordfarve, fx som disse fra Norse Projects.

Shorts Norse Projects til 1.300 kr.

25. Maritimt

Overskjorter og sommerblazere har du garanteret masser af i forvejen, så hvad med at tilføje en let bluse i lyse farver til de sommernætter, hvor det lige bliver en smule koldt i luften. Vælg fx denne fra Noah, et aktivistisk, amerikansk herretøjsmærke, som emmer af skater-, surf- og musikkultur. Mærket har base i Soho i New York og går, siger de selv, ikke på kompromis med deres integritet og produktionsmetoder.

Bluse Noah til 1.410 kr.

26. Inderst yderst

Med synlige syninger og knapper i kraven er der ikke langt til din bedstefars gamle undertrøje. Men svenskerne fra Filippa K har alligevel strammet designsproget så tilpas meget, at resultatet bare er en gennemført og afslappet bluse, der er god til sommeraftenerne. 

Bluse Filippa K til 1.500 kr.

27. Slide away

Slides mig her, slides mig der, slides mig alle vegne. Stik fødderne i et par friske New Balance. New Balance er den ultimative far-sko, og her kommer den i en meget særlig sommerudgave.

Slides New Balance til 1.100 kr.

28. Asynkront

Nanamica er japanske bannerførere for god smag. Deres tøj er som skabt til den nordeuropæiske æstetik, og kigger man på deres kollektioner, kunne deres tøj lige så vel være skabt i København som i Shinjuku i Tokyo. Denne grønne sag med spejlvendte knapper og hætte vil være en frisk tilføjelse til din sommergarderobe. 

Jakke Nanamica til 3.280 kr.

29. Løs form

Juli og august kalder på dage, hvor du daser og kommer helt ned i gear. Det skal dit tøj afspejle. Her kommer Sunflowers jeans som sendt fra himlen. Afslappet pasform, i hickory stripe-mønster i økologisk bomuld og fremstillet i Italien. Tro os, dem bliver du glad for at have tilføjet til din garderobe.

Bukser Sunflower til 1.699 kr.

30. Svungne linjer

Hvis vores forventninger til sommeren kunne formidles i et stykke tøj, kommer denne skjorte fra japanske Comme Des Garçons tæt på. Himmelblå, organisk mønstret og bare behagelig at se på. Mere behøver vi ikke. 

Skjorte Comme Des Garçons til 3.300 kr.

31. Flerfunktionelt

Lysebrun er ikke til at komme udenom i denne sæson, og det ved Sunflower om nogen. Denne fine, dobbeltradede jakke går både til det mere højtidelige og til hverdagsbrug. Bær den fx oven på en hvid skjorte, og så kan du næsten spille med i en af Fellinis film. 

Sportsjakke Sunflower til 3.800 kr.

32. Korte rør

Når temperaturerne stiger, vender den evige diskussion tilbage: Må du have shorts på på kontoret? Ja, siger vi, men det er nok en god ide at lade dem være lidt længere og lidt mere klassiske end disse fra Wood Wood, der til gengæld gør sig fremragende i en sommerhushave eller ved stranden. 

Shorts Wood Wood til 800 kr.

33. Pletter på skjorten

Du skal nok forberede dig på de første 3-400 kommentarer, om du har været i gang som en anden Jackson Pollock ude i sommerhusets anneks, når du kommer anstigende i denne jakke fra Orslow. Men det skal du se højt og flot på, for den er tjekket som få, og du vil med garanti også høste anerkendende blikke fra folk in the know. Og dem kan du fuldt fortjent bare sole dig i. 

Jakke Orslow til 3.300 kr.

34. Fløjlsblødt

Astorflex, en 6. generations familieejet virksomhed fra Mantova i Italien, bliver ved med at producere suverænt fodtøj. Softflex-modellen her byder på høj kvalitet, inklusive vegetabilsk, garvet ruskind, naturgummisåler og indersål og for i kalvelæder. Hvis du nogensinde har brug for at iføre dig et par loafers, der er så bløde som smør. 

Loafers Astorflex til 1.300 kr.

35. Radikal natur

Space Available er et globalt, kreativt fællesskab af designere, kunstnere, forskere og miljøforkæmpere. De er på en mission om at bygge en bæredygtig fremtid, og det kan godt være, at det måske lyder lidt frelst, men se lige denne her Radical Nature-T-shirt i genanvendeligt bomuld. Legesygt og elegant og samtidig tilsat en dybere mening. 

T-shirt Space Available hos Nitty Gritty Store til 670 kr.

36. Langærmet

Polotrøjen er tilbage i modebilledet for fuldt flor. For hvor længe er svært at spå om, men den har under alle omstændigheder været savnet, og Wood Wood har lavet en af de bedre i denne sæson.

Polo Wood Wood til 2.200 kr.

37. Udluftning

Kigger man efter i gadebilledet, vil man notere sig flere og flere shorts med både vidde og længde. Jovist, et par fodboldshorts i satin fungerer da fint i visse sammenhænge, men insisterer du på shorts som pænere påklædning, skal de i princippet anskues på samme måde som et par pæne bukser. Disse fra Airei gør jobbet godt. 

Shorts Airei til 4.430 kr.

38. Ud i naturen

Vejrliget i den danske sommer er nærmest altid umuligt at blive klog på. Skulle det vise sig, at det i feriemånederne bliver koldt om aftenen, er en varm vest en oplagt mulighed for at inkorporere et ekstra lag i dit sommeroutfit. Denne fra svenske Hope står også godt til skovens farver.  

Vest Hope til 3.500 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Herremode, Herretøj, Guide og Shopping