Hvilken ting i din garderobe er du gladest for?

”Lige nu er det stykke tøj, jeg bruger oftest, min Soulland peacoat, som jeg har levet i de seneste fem måneder. Jeg går næsten kun i navy. Det er en beslutning, jeg tog for nogle år siden, som har gjort mit liv meget nemmere. Navy er min yndlingsfarve, og så er det smart i en travl hverdag, at man kan style på tværs af brands og styles uden at skulle tænke på farvesammensætningen. Jakken er navy og sort, som jeg synes spiller godt sammen, i en form for underspillet camouflagemønster. Jeg har ikke set andre i den, siden jeg købte den for et halvt år siden, og det er altid en fornøjelse, hvis man går op i den slags. Derudover går jeg næsten hver dag i et par Hummel Marathona Evo sneakers. De er en reintroduktion af et par løbesko fra 80’erne. Mine er selvfølgelig navy.”Hvad er dit værste køb?

”Det sker, at jeg bliver grebet af en stemning, fx i Tokyo, hvor jeg er ofte for at lave forretninger. Når jeg er derude og er sammen med mine venner, der er kunstnere og designere, kommer jeg i nogle ret avantgardistiske butikker og køber nogle gange ting, jeg synes spiller rigtig godt dér. Men når jeg så kommer hjem, synes jeg ikke, det fungerer for mig længere. Det er lidt, ligesom hvis man har været i Caribien og tager piña colada med hjem. Det smager bare ikke ens på en kold vinterdag i Danmark. Hvis jeg skal pege én ud, er det nok en kortærmet skjorte, hvor ærmerne og kraven havde blonder, og der var nogle røde dele. Umiddelbart syntes jeg, det var meget cool med et crash imellem det maskuline og feminine, men jeg har aldrig gået med den.”

Hvilken ting er du mest ærgerlig over at have mistet?

”Ud over mit tøj fra min tid som kosmopolit-party-type er jeg løbende ærgerlig over at miste mine huer. Min ven Mikkel Grønnebæk fra Norse Projects har ofte fem navy og sorte huer liggende til mig, fordi han ved, jeg taber dem rundt omkring i taxaer, fly og hotelværelser. Lige nu er jeg fx uden min yndlingshue, og når man er så korthåret som mig, er det meget rart at gå med hue om vinteren, så jeg tog en ’I Love NY’-hue på på vej til bestyrelsesmøde, men droppede det alligevel. Det var lige frisk nok.”

Christian Stadil

Christian Nicholas Stadil, født 1971i Gentofte er en dansk milliardær, ejer af og CEO i konglomeratet Thornico A/S, der omfatter over 120 operationelle virksomheder inden for fødevarer, shipping, teknologi, fast ejendom, finansiering, emballering og sport og mode, herunder den kendte sportsvirksomhed Hummel.


Hvilken ting har den bedste historie?

”Mange af de styles, der havde en god historie, har min ellers søde forlovede Alice bedt mig forære til Røde Kors. Det var mange af mine gamle party-styles, fra før jeg mødte hende. Jakker med broderi på ryggen og blazere med skjolder på af at have været jorden rundt i festligt lag. Nu er det stykke tøj, jeg har, med den bedste historie min Mountain Hardwear-jakke, der i sin tid blev kåret til verdens varmeste. Den havde jeg på på toppen af Aconcagua, det højeste bjerg i Andes og det højeste i verden uden for Himalaya. Senest har jeg brugt den, når jeg har været med min ældste søn i skovbørnehave, og sådan ændrer man fokus med alderen.”

Hvad vil du gerne føje til din garderobe?

”Jeg har i mange år gået i pyjamas. Altså ikke bare derhjemme, men også når jeg er ude. Jeg har fået ideen fra kunstneren Julian Schnabel, og det er jeg ikke meget for at indrømme, men hey: ’Talenter låner, genier stjæler.’ Før havde jeg en rigtig fed en i navy, men den er slidt i stykker, så jeg er på udkig efter en ny i tyk råsilke. Den kan bruges som en slags løsthængende jakkesæt om foråret og sommeren og er virkelig behagelig at gå i. Jeg har tit været i buddhistiske templer, hvor zen-munkene går i enkle klædedragter og har skaldede isser, og på en eller anden måde er det lidt det samme look, jeg får i pyjamas, skaldet hoved og enkle sneakers. Simpelt og behageligt.”