Lige så overraskende det var, at september blev årets bedste sommermåned, lige så hurtigt har efteråret lagt sig tungt over landet.

Det er blevet koldt om morgenen og aftenen, og skjorten og sweatshirten er ikke længere nok til at holde kulden ude.

Klassikere som rullekraver og cardigans fylder fortsat meget i modebilledet, men de får også modspil af sporty elementer som print og lynlåse. Og så er der de alternative løsninger som uldjakken og fleecejakken, som har gjort comeback denne sæson.

Euroman.dk guider her til alt fra enkle pullovers og grov strik over rullekraver til cardigans i alle prislejer.  

De klassiske

Maison Kitsuné Pullover til 1.710 kr.

En klassik pullover-strik holder altid. Franske Maison Kitsuné bruger år efter år deres lille ræv på brystet, som de efterhånden har gjort ikonisk. Logoerne er begyndt at fylde igen i moden, men det klæder en striktrøje, at det er diskret, som i tilfældet her.

Norse Projects Sigfred Lambswool til 1.200 kr.

Norse Projects klassiske striktrøje kommer i år med et nyt udseende. Blokprintet giver lidt kant til en ellers meget enkel striktøje, som gør sig godt under uldfrakken.

AMI Crew Neck Sweater til 1.410 kr.

AMIs tynde alpaka-strik er perfekt til at trække over en skjorte eller en anden let trøje. Og samtidigt er den god til den periode, vi er inde i for tiden, inden temperaturen nærmer sig frysepunktet.

Won Hundred Luis 2 Knit til 1.000 kr.

Denne rødbrune farve er populær blandt mange designere på efterårets striktrøjer. Won Hundreds udgave med fine detaljer er lavet i en blanding af bommuld og polyamid, hvilket gør den velegnet til de varmere efterårsdage.

Lynlås-halse

Sandro Knitted Half-Zip Sweater til 1.675 kr.

Vi har tidligere været inde på, at træningsjakken er blevet en del af finere mode denne sæson, og den tendens har også bredt sig til striktrøjerne, hvor mange har fået en sporty lynlås i halsen. Strikken med den høje hals er meget aktuel og perfekt under en pæn uldfrakke eller bomberjakke.

SNS Herning Fisherman short zip til 1.495 kr.

SNS Herning har lavet striktrøjer til fiskere siden 1931, hvor denne sømandstrøje med bobler også blev produceret for første gang. De producerer stadig deres striktrøjer hjemme på fabrikken i Herning. Det er håndværk, når det er allerbedst.

Canali Merino Wool Zip til 1.375 kr. 

Endnu et bud på en trøje med lynlås. Denne fra Canali er i et let, blødt merinould, og er derfor velegnet til efteråret, inden det for alvor bliver koldt. Samtidigt kan man også tage den under en kort jakke eller bruge den som et mellemlag, når vinteren kommer.

De grove

H&M Blokstribet trøje til 149 kr.

Den grove, traditionelle strik er evig populær. Den har noget råhed over sig, som giver bæreren lidt mandighed, der passer godt ind i en efterårsgarderobe med jeans og chelsea-støvler. H&Ms version er ikke i ren uld, men en blanding mellem forskellige materialer, men prisen er så også derefter.

Wood Wood Kevin sweater til 1.200 kr.

Wood Wood hiver 90’erne helt tilbage i denne striktrøje. Techno-printet får lov at larme, men det holder stadig, på grund af den retro-inspirerede skrifttype og farve.

Rullekraver

A.P.C. Pull Jean til 1.550 kr.

Vi har skrevet meget om rullekraven de sidste par vintersæsoner, men den er fortsat meget aktuel. Det klassiske udtryk passer godt sammen med en rå pilotjakker eller en træningsjakke, hvis man vil følge tidens sporty-tendens. Og så er den selvfølgelig altid god til et jakkesæt og en lang frakke.

Margaret Howell Saddle Sleeve Roll Neck til 1.200 kr.

Britiske Margaret Howell er et meget aktuelt mærke i tiden, hvor en stor stilretning i modebilledet fokuserer på godt håndværk og kvalitets materialer. Deres rullekrave er i en lækker blanding af organisk uld og alpaca uld, så den er ekstra behagelig at have på.

Our Legacy Raglan Turtleneck til 1.932 kr.

Selvom det er efterår, behøver det hele ikke være ensfarvet og afdæmpet. Our Legacy er altid garant for nogle skæve detaljer og lidt sjov og ballade. Den hårede uldkvalitet er også meget oppe i tiden, hvor det strikken godt må være lidt grov.

Cardigans

Comme des Garcons Play double heart cardigan til 1.945 kr.  

Ligesom rullekraven gjorde cardiganen også comeback til modebilledet for et par sæsoner siden. I år er både den klassiske cardigan med knapper aktuel, men flere designere laver trøjen med morfarryet med lynlås eller i en jakke-silhuet.

Armoire Officielle Mikael Zip Cardigan til 1.400 kr.

Armoires Officielles helt lette cardigan i et ultra fint italiensk uld er perfekt til at trække over en pæn skjorte, hvis man ønsker et enkelt, velklædt og stadig casual udtryk.

De alternative

COS Knitted Merino Jacket til 790 kr.

COS har taget en af deres mest populære jakker og lavet den i 100 % merino uld, således den gør sig bedst som en striktrøje. Den er i hvert fald ikke meget værd i det våde danske efterår. En god kombination mellem en jakke og cardigan i en sæsonrigtig farve.

Native North Reversible Thermal Sweatshirt til 899 kr.

Fleecejakken er tilbage. Native Norths udgave er egentlig mest en jakke, men den er let nok til at erstatte en striktrøje eller bæres under en varmere jakke oven på en T-shirt eller skjorte.

NN.07 Zaro til 1.500 kr.

NN.07 har en forenet en skjorte med en jakke og ud er kommet et alternativ til en klassisk striktrøje.

LÆS OGSÅ: 11 fede sneaker-brands de færreste kender til

LÆS OGSÅ: Sæsonskifte: 23 jakker til et velklædt efterår

LÆS OGSÅ: 9 nye herretøjsbutikker i København du bør besøge