Shorts til mænd

Fra sommerhus til kontoret: 18 lækre shorts til sommeren

Alt er tilladt, hvis du bærer dem med stil.

I år går shortsmoden i to forskellige veje: Enten skal de være helt korte eller knælange.

Det udspringer af to dominerende stilretninger i modebilledet. Nogle mærker kigger tilbage i tiden og lader sig inspirere af den mere klassiske herremode fra eksempelsiv 60’erne og 80’erne, hvor de korte shorts udspringer fra, og så er der dem der følger den store sportstøjsbølge med basketball og hiphop-inspirerede shorts til følge.

På den sportslige side er jersey-shorts populære sammen med shorts i andre tekniske materialer, som vi kender fra traditionelt sportstøj. De korte shorts holdes primært i bommuld eller helt lette badebukslignende materialer.

De to modstridende tendenser giver et godt billede af, hvordan moden ser ud i dag, hvor mange forskellige stilretninger præger billedet, og det er ’tilladt’ at sammensætte tøj fra fx punk-, hiphip og yuppiekulturer på kryds og tværs, hvis man har blik for, hvad der passer sammen.  

Fælles for tiden er, at herretøj er blevet langt mere funktionsdygtigt, og fokus i høj grad er på kvalitet og historien bag produktet. Derfor er tøj med referencer til klassisk arbejdstøj og militæret meget populært, og det gælder også på shortsfronten, hvor cargo shorts med anvendelige lommer også holder denne sommer.

De shorts vi kender fra i dag udspringer fra Bermuda, hvor shorts, som stoppede 7,5 centimeter over knæene sammen med en blazer, slips og loafers blev båret af udstationerede mænd fra den britiske hær fra 1930’erne. De næsten knælange shorts var faktisk en officiel del af Bermudas nationale beklædning helt indtil 2007.

I 1930’erne begyndte også de første tennisspillere at spille med shorts i turneringer, hvilket fik de rige og de allermest vovede mænd til at hoppe i shorts i fritiden.  Helt op til 1960’erne, hvor sportstøj for alvor fik fat og mænd begyndte at gå mere op i deres fritidspåklædning, var det de fleste steder uanset at mænd gik i shorts.

 I dag er det helt almindeligt at mænd går i shorts, og flere steder er det fuldt acceptabelt at bære dem på arbejde, om end nogle mænd stadig finder det drenget.

Euroman.dk har her samlet 18 shorts, som kan bruges fra sommerhuset til kontoret.

Fillippa K Liad shorts til 1.100 kr.

Wood Wood Tomi Shorts til 1.000 kr.

Marni Shorts til 2.565 kr.

Soulland HN Sofusen til 745 kr.

 

Won Hundred Leohard Castlerock til 1.000 kr.

All At Sea Printed Shorts til 1.000 kr.

COS Oversized Turn Up Shorts til 490 kr.

Gucci Shorts til 4.385 kr.

ASOS Jersey Shorts til 130 kr.

Acne Studios Pell til 1.395 kr.

Vilebrequin Linen Cargo til 1.345 kr. 

ZARA Man Shorts til 249 kr.

Hood By Air Box Logo Short til ca. 1.700 kr.

Matinique Pete Shorts til 699 kr.

Han Kjøbenhavn Honour Shorts til 800 kr.

Levi's 501 CT Shorts til 549 kr.

NN.07 Crown shorts til 699 kr. 

Dries Van Noten Palmor Satin Shorts til 2.386 kr.

LÆS OGSÅ: Tendenser du bør kende: De 19 mest populære sommersko

LÆS OGSÅ: Björn Borg fejrer jubilæum med ny kridhvid tenniskollektion

LÆS OGSÅ: Væk opsigt på stranden: Sommerens 12 flotteste badebukser

Se, hvad vi ellers skriver om: Herremode, Shorts, Stilguide, Guide, Tendenser, Herretøj og Sommertøj