Denne sommer er moden inspireret af alt fra 70’ernes hippietid og 60’erne skarpe design over 80’ernes punker look til 90’erne baggy skateboardstil.

Og det er tilladt at blande alle disse stilarter for at skabe sin helt personlige stil.

Overordnet set står sommeren i det funktionelle tøjs tegn. Om end det så er sportswear, eller noget som er mere inspireret af klassisk arbejdstøj eller militæret. Vi er i tiden glad for produkter med en god historie, og hvis kvalitet sikrer det en lang levetid.

Euroman.dk tager dig her igennem alle sommerens store tendenser og stilretninger, og giver dig samtidigt 95 gode køb, der kan friske sommergarderoben op.

Visvim 104 CMYK Jacket til ca. 6.290 kr.

Klassisk arbejdstøj, som vi kender det fra håndværksmæssige fag, er for tiden en stor inspirationskilde for modebilledet. Derfor ser vi masser af denim og slidstærkt bommuld med funktionsdygtige detaljer såsom lommer til værktøj eller en kuglepind. Denne jakke fra Visvim er det ultimative bud på en jakke, der både har kvaliteten fra det oprindelige arbejdstøj og snittet fra en moderigtig jakke.

Tonsure Tee til ca. 485 kr.

Det nye danske designhåb Tonsure har åbnet sin egen webshop og holder åbningsudsalg. Gå ikke glip af muligheden for at få fingrene i denne tykke bommulds T-shirt med den stribede detalje i siden.H&M
 Skjorte i bomuldspoplin til 299 kr.

Pyjamas-tendensen er virkelig hoppet ud af sengen til denne sommersæson - og især i en afslappet silkeudgave. Her har H&M lavet en i en sæsonrigtig kakigrøn i bommuldspoplin, så den næsten har den samme glatte overflade som silke.

Kaibosh Metallicum S til 745 kr.

Norske Kaibosh har leget med den klassiske aviator-silhuet og givet den kanter, hvilket gør den ekstra god til runde ansigter.

Ami Swim Shorts til 1.040 kr.

Denne sommer skal badebukserne være printede og farverige. Det er naturprint med træer, blomster og frugter, der sammen med grafisk print dominerer.

Common Projects Slip On Suede til ca. 2.420 kr.

Common Projects er kendt for at lave nogle af de mest elegante og kvalitetstunge sneakers på markedet. Og deres slip-ons i ruskind skuffer da heller ikke, og de vil uden tvivl hive det sommerlige tøj op på et mere velklædt niveau. 

Acne Studios Seymour til 995 kr.

Det kan godt virke en anelse grænseoverskridende at vise så meget hud frem, og til dem der føler sådan, går shorts-moden også i den helt modsatte retning med lange basketball-inspirererede shorts.

An Ivy Copenhagen The Chained til 249 kr.

Under alle de store modeuger viste rigtig mange designere halsklude frem, og mange trendsættere har da også gået med den i noget tid. Sammen med solbriller og baseballkasketten bliver halskluden den mest populære accessory til mænd denne sommer.

 

Weekday Classic Jacket til 575 kr.

Bomberjakken er evig populær, og den er for længst blevet en udødelig klassiker. Den er god over en T-shirt, skjorte, trøje eller let jakke, og i denne afdæmpede khaki-grøn kan du kombinere den med de fleste farver.

 

Et Al Design Raymond Aniline til 999,95 kr.

I år har vi set designerne forsøge sig med mange forskellige måder at skjule snørebånd på. Her er det mest populære stropper, som vi husker dem fra børnehaven, hvor det let at få skoene på, når man skulle ind og ud af legepladsen.

Umit Benan Comfort Trousers til 1.435 kr.

1970’erne har inspireret mange designere denne sommer, og det har gjort bukserne bredere. Det er dog stadig kun de få, der er gået efter den helt brede trompetbuks.

Det handler op at løsne op efter nogle stramme og ekstremt enkle post-finanskrise år, og her er 70’erne en oplagt inspirationskilde med årtiets megen fokus på frigørelse og modstand mod det etablerede system

COS Cropped Worker Blazer til 1.200 kr.

Her møder en blazerjakke en arbejdsjakke. Den forkortede blazerjakke har et langt mere afslappet udtryk end den klassiske blazer, hvilket er oplagt til mindre formelle sommerfestligheder eller til kontoret, hvis du ikke lige er jakkesætsdrengen.

COS Wrap Over Leather Sneaker til 790 kr.

COS leverer ikke overraskende det mest minimalistiske bud på en slip-on med elastrik stroppelukning. Man skal bestemt ikke tage fejl af COS’ kvalitet, og disse sneakers er da også i 100 procent læder.

COS Tailored Drawstring Shorts til 490 kr. 

Med disse shorts fra COS finder du den perfekte balance mellem komfort og god stil.

Birkenstock Arizona til 662 kr.

Under modeugen i New York havde størstedelen af designerne valgt at iklæde deres modeller sandaler, og der er snart ikke det brand, som ikke har kastet sig over det sommerlige fodtøj. Har du hvad der skal til (og bare lidt velplejede fødder) kan du bære sandaler til både jakkesæt og badeshorts.

Thom Browne Towel til 1.606 kr.

Hvis man godt kan lide at tilbringe sommeren ved et hav (eller pool) bør man erhverve sig et lækkert badehåndklæde, det er simpelthen ren forkælelse for kroppen. Og så gør det selvfølgelig heller ikke noget, at det ser godt ud.

ASOS Cropped Military Jacket til 413 kr.

Den armygrønne farve er bare ikke til at komme uden om denne sommer, det samme gælder for militærreferencerne, som evigt dominerer modebilledet.

Vilebrequin Linen Cargo til 1.345 kr. 

Fælles for tiden er, at herretøj er blevet langt mere funktionsdygtigt, og fokus i høj grad er på kvalitet og historien bag produktet. Derfor er tøj med referencer til klassisk arbejdstøj og militæret meget populært, og det gælder også på shortsfronten, hvor cargo shorts med anvendelige lommer også holder denne sommer.

Carrera 113/S The Maverick Collection

Med et mere sportsligt tag og polariserede linser har italienske Carrera også kommet med sit bud på den traditionelle pilot-silhuet.

All At Sea Pyjamas Shirt til 1.600 kr.

Vores stil løsner op for tiden, og derfor virker det også naturligt, at silke bliver et mere og mere populært materiale.

Maison Kitsuné Canvas Sneakers til 1.110 kr. 

Lærredssko er altid populære om sommeren, og i år er ingen undtagelse, hvor rigtig mange mærker er kommet med deres version af den klassiske sko.

NN.07 Crown shorts til 699 kr. 

Et par helt enkle short, der stopper lige over knæet, kan du bruge år efter år. 

Acne Studios Tony til 2.695 kr.

Acnes avantgarde camouflageprint giver den populære coachjakke et unikt løft. Jakken kræver sin mand, men det er jo sommer, så hvorfor kun gå i sort og gråt?

Acne Studios Perry Print Green Tiger til 1095 kr.

Den printede bølge startede allerede sidste år, hvor flere modeskabere erklærede de printede badebukser for ypperste mode. Og sådan fortsætter det også i år. Print i alle afskygninger er populære, men især naturprintet med enten palmer, dyr eller bølger er udbredt.

 

H&M Espadrillos til 179 kr.

Espadrillos er tidligere mest blevet forbundet med en gåtur langs den sydfranske Riviera eller turen fra solstolen til strandbaren, men i år har flere designere givet skoene med den catalanske oprindelse en opgradering med langt mere solide og sneakers-lignende såler.

Zara Poloshirt til 249 kr.

1970’erne har for alvor sat sit præg på moden i år. Der er blevet hentet brede bukser, store skjorteflipper og strikkede polotrøjer tilbage. Og med Zaras polo får du retro-stilen på den sommerlige måde. 

Marni Shorts til 2.565 kr.

Italienske Marni står for gennemført håndvæk og design med fede detaljer.

Mango Sandals til 390 kr. 

De mere kommercielle mærker har også omfavnet sandalerne, og når H&M, Zara og Mango er hoppet med på en bølge, kan man godt regne med, at det bliver udbredt.

Margaret Howell MHL Zip Pocket til 1.950 kr.

Den britiske designer har været uddannet siden 1969 og har i adskillige år lavet tøj, hvor håndværket har været i højsædet. I Asien, især Japan, har hun været populær i mange år, men derude har de også været næsten 10 år hurtigere end os i vesten til at sætte pris på ordentligt håndværk.

Nike Mayfly Wowen til ca. 880 kr.

Nikes flettede Mayfly har allerede vist sig at være en af sommerens absolut mest populære sommersneaker. Man forstår godt hvorfor. 

Soulland William Shorts til 595 kr.

Badebukserne skal helst være korte, og de må gerne gå til midt på låret eller endnu højere oppe, som et par helt korte 80’er-shorts.

Libertine Libertine Cave S/S til 810 kr. 

På skjortefronten er vi i år gået tilbage til 50’erne og hentet den såkaldt cubanske krave frem igen. 

Wood Wood Low Profile cap til 300 kr.

Skærm for solen med stil. Baseballkasketten gjorde comeback til moden sidste år, og den er stadig den foretrukne hovedbeklædning denne sommer.

 

Common Projects Achilles Three Strap til ca. 2.600 kr.

Flere af tidens populære herrebrands som Acne, Ami, A.P.C. og altså Common Projects har kastet sig over velcro stropperne. Dine nye velcro-sneakers skal du bare bære ligesom de helt hvide lædersneakers, til jakkesætsbukser, chinos eller rå jeans.

Gant Rugger Coach Jakke til til 2.000 kr.

Jakken, der oprindeligt blev brugt til baseballkampe, hvor den under kampene blev båret af trænerne, har været utrolig populær de seneste par år. Designere bliver ved med at lege med den, og her har Gant Rugger givet den pinstripes, hvilket også er en udbredt tendens i år.

Nonnative Rancher Shirt til 2.082 kr. 

Nonnatives kortærmede skjorte er et godt eksempel på hvordan tidens modebillede ser ud, og hvordan designerne kombinerer det traditionelle og streetwear. Her en korærmet skjorte, som har fået bomberjakkens halvkrave og lynlåslukning.

 

Armoire Officielle Tord Organic T-shirt til 350 kr.

Danske Armoire Officielle er blevet dansk frontfigur for slow fashion-fænomenet, hvor man skærer designprocessen ind til benet og primært fokuserer på garderobens nødvendigheder.

Castaner Pablo Camouflage til ca. 710 kr.

Spanske Castaner er blandt de mest autentiske producenter af Espadrillos, der findes på markedet. Her får du et par, som virkelig skal slides op. 

Wood Wood Denim Jacket til 1.200 kr.

Med hvidt denim bliver det ikke meget mere sommerligt. Denne jakke fra Wood Wood kan nemt blive din sommerfavorit mange år frem.

Zara Chinobukser til 299 kr.

Smøg dine naturfarvede chinos op, smid sokkerne, og hop i et par hvide sneakers eller espadrillos, når solen for alvor bager.

Nosomnia Path Jacket til 1.860 kr. 

Det nye danske mærke Nosomnia tør lige mere end de fleste. Denne sommer har de leveret en kollektion, der leger med geometri og særlige materialer. Jakken her, er let, men samtidigt et oplagt modsvar til en regnbyge eller to.

H&M Mønstrede badebukser til 129 kr.

Når man tænker på det begrænsede antal stranddage, vi har i Danmark, giver det også fin mening at vise sig lidt frem, når man endelig er i sandet.

Acne Studios Spin til 1.595 kr.

Den armygrønne farve forsætte sin fremtrædende rolle i modeverdenen, hvor man til efteråret vil se endnu flere militære referencer i form af klassiske militærskjorter og bukser med cargo-lommer på fronten.

Asket The T-shirt til 223 kr.

Den hvide T-shirt er måske den vigtigste genstand I din sommergarderobe, og hvorfor ikke erhverve sig en i kvalitets bommuld fra Egypten?

Armoire Officielle Enok Bandana til 350 kr.

Hop med på sommerens halsklud-tendens med Armoire Officielles behagelige bandana, der sagtens kan tilsættes et jakkesæt, men også går til T-shirt og bare ben.

Capital Goods Car Coat til 2.000 kr.

Med sit slogan ’Formal sportswear’ rammer nye danske Capital Goods tiden rigtig godt. Car coat’en er en udødelig klassiker, som går godt til formelle lejligheder og kan løfte dit hverdagslook op på et mere velklædt niveau.

ZARA Man Badebukser til 179 kr.

Det natur-inspirerede print er et billede på en større samfundstendens, hvor alt hvad der er naturligt og fri for tilsætningsstoffer og kemisk fremstillede materialer er meget populært i alt fra boligindretning og madlavning til hudplejeprodukter og altså mode.

Comme des Garcons Play Heart Polo Shirt til 1.041 kr.

Japanske Comme des Garcons ikoniske hjerte er mere populært end nogensinde før, og det er nærmest blevet et Instagram-fænomen. Polotrøjen har den perfekte kombination mellem formalitet og afslappethed.

Levi's 501 CT Shorts til 549 kr.

Et par denimshorts holder altid. 

Saint Laurent SL 57 til 2.420 kr.

Runde briller i brune farver sender tankerne tilbage på 70’erne, som i den grad har inspireret solbrillemoden i år. Saint Laurent er blandt de dyre drenge, men se det som en investering for livet.

H&M Pilotjakke til 399 kr.

Bomberjakken er endnu en gang en af sommerens mest populære jakker, hvilket især skyldes, at den passer mange forskellige stiltyper og går godt til de fleste anledninger. H&M har netop sendt denne helt lette blommefarvede bomberjakke i deres butikker.

Converse Deck Star 70 til ca. 560 kr.

Disse slip-ons har ekstra støtte i hælen og er meget lette at få af og på. Fuldend det skateboard-inspirerede udtryk med et par rå jeans. Eller gå i modsatte grøft og kombinér med et par printede badebukser på stranddage.

MKI Black Varsity Jacket til ca. 1.415 kr.

Endnu et bud på bomberjakken. Den er lidt varmere, da den er i uld, den er dog stadig uden for og ekstra kort.

Maison Kitsuné Chambray Charlie Shirt til 595 kr.

Vi tager endnu en sommer med masser af kortærmede skjorter, som gerne må bæres med Hawaii-print, men man kan også vælge Maison Kitsunes mere afdæmpede løsning.

Hartford Striped Swim Shorts til ca. 820 kr.

Et par enkle, pæne og klassiske herrebadebukser, der holder sommer efter sommer.

Teva x Han Kjøbenhavn Float til 999 kr.

Det er ikke længe siden, at der blev kigget meget skævt til mænd i sandaler. Navnlig hvis de havde beholdt sokkerne på. Men i år har piben fået en anden lyd, og det er igen blevet moderne at gå med sandaler, også med sokkerne på.

ZARA Man Shorts til 249 kr.

Jersey-shorts er også populære denne sommer, og de fuldender det afslappede og sportslige stil.

Won Hundred Fourteen til 1.600 kr.

Dit denim må gerne være ekstra slidt I år. Lidt huller og slidtage gør det kun cool. Denim har den helt store fordel, at det gør mænd mere maskuline.

Garment Projects Slip on sneaker til 1.000 kr.

Danske Garment Projects skinnende læder slip-ons tør lidt mere og er en god kandidat til sommerfesten, der kræver mere end blot short og T-shirt.

Hood By Air Box Logo Short til ca. 1.700 kr.

På den sportslige side er jersey-shorts populære sammen med shorts i andre tekniske materialer, som vi kender fra traditionelt sportstøj. 

All At Sea Pocket Sqaure til 600 kr.

Kluden, der er på størrelse med en bandana, skal enten bindes eller lægges om halsen og tilsættes en skjorte, polo eller let trøje.

Dries Van Noten Nubuck Sneaker til ca. 3.650 kr.

I år bliver der leget lidt mere med strukturen, og hvis man skulle kåre en type konstruktion som årets vinder, ville det være den flettede overdel.

Dries Van Noten Vrazer Cotton-Twill Jacket til ca. 4.798 kr.

Endnu en klassiker, som er blevet moderniseret. Den oprindelige pilotjakke var ikke så overraskende lavet til flyvevåbenet og dets piloter og er i dag den mest populære herrejakke, navnlig den ude krave, som vi i dag kalder for bomberjakken.

Maison Margiela 22 Slip On Sneaker til ca. 3.090 kr.

Det her er kræs for modeinteresserede. Maison Margiela er enormt gode til at fortolke klassikere og give dem et løft og mere kant. Kombinationen mellem læder og ruskind fungerer rigtig godt, især fordi man har holdt det i samme farvetone. Det er et par slip-ons i den dyre ende, men til gengæld holder de i mange år.

Komono Clement Tortoise til 372 kr.

Runde solbriller hitter, og det samme gør brune farver til brillestel. Med Komonos fine kvaliteter kan du få sæsonens brille til en rigtig god pris.

Soulland David til 1.599 kr.

Tør du? Med denne jakke fra Soulland får du årets blomsterprint-tendens på en mildere måde og uden de vilde pangfarver. Også en oplagt festivalsjakke, da den til dels skiller sig lidt ud, men også afviser vand og vind. 

Selected Homme Kortærmet skjorte til 399, 95 kr.

Den kortærmede skjorte vendte tilbage til modescenen sidste sommer, og den fylder endnu mere i år. Det er 1950’erne, der har lagt inspiration til de sømands-inspirerede flipper, som mange designere har kastet sig over i år. 

Soulland HN Sofusen til 745 kr.

Nogle mærker kigger tilbage i tiden og lader sig inspirere af den mere klassiske herremode fra eksempelsiv 60’erne og 80’erne, hvor de korte shorts udspringer fra.

 

 

Beams Plus Shirt til 1.004 kr.

Japanske Beams er dybt inspireret af klassisk arbejdstøj og til dels også amerikansk collagekultur, hvilket er en stor tendens i tiden. Generelt har japanerne længe været lang foran vesten, når det kommer til at frembringe design, hvor håndværket er i orden og stilen enten streetwear eller workwear.

MKI Unlined Studio Coach Jacket til ca. 440 kr.

Det ser ud til, at 90’erne også er på vej tilbage, da vi i denne sæson har set mange jakker med print på ryggen. Har man lyst til at erklære sit til tilhørsforhold til et brand, giver ryglogoet noget cool streetwear-attitude.

 ASOS Slim Trouser til 326 kr.

 Du kan sagtens være sommer-afslappet, samtidig med du er velklædt. Med disse pinstripe bukser får du tidens populære kombination af jakkesætsbuks og sportsbukser, og de kan bæres med både T-shirt eller blazer.

H&M Badeshorts til 129 kr.

Badebukserne må godt have lidt print I år. Når man endelig kommer på stranden, er det okay at vise sig lidt frem. Der er trods alt et begrænset antal stranddage i Danmark. 

Topman AAA Trousers til ca. 385 kr.

Selvom det nok vil tage tid før en større bunke mænd er klar til at skifte deres smalle bukser ud, ser det ud til, at vi langsomt går i den bredere retning.

Han Kjøbenhavn Fighter Jacket til 2.000 kr.

Alpha Industrys MA-1 jakke, der oprindelig blev designet til det amerikanske luftforsvar, er op til sommeren blevet opdateret i stor stil. Nu kommer den karakteristiske korte jakke også i lang, ekstra kort og med print i alle afskygninger.

Converse x Comme des Garcons Play Chuck Taylor All Star 70 til 925 kr. 

Du kan komme rigtig langt ved at hoppe i et par ensfarvede lærredssko sammen med en hvid T-shirt og et par mørkeblå eller naturfarvede chinos.

Our Legacy Trunks til ca. 1.040 kr.

Det er også okay at sætte lidt kulør på sommeren med pangfarver som pink, orange og gul.

AMI Linen Shirt til 1.450 kr.

Elvis Presley var i sin tid med til at gøre den kortærmede skjorte til allemandseje. I dag udstråler den stadig charme og selvtillid, og skal man ramme sommeren spot on gør det ikke noget, at man får lidt mønstre på skjorten.

COS Wool Shirt Jacket til 1.100 kr.

Normalt er grå forbeholdt efterårssæsonen, men i år har flere designere gjort grå til deres sommerfarve. De fleste mænd ejer allerede noget gråt i deres garderobe, så tendensen i år går meget på at kombinere forskellige nuancer af grå i samme outfit.

Maison Margiela Sandals til ca. 3.275 kr. 

Bemærk, at når vi taler om sandaltendensen, så menes der solide sandaler, gerne i kvalitetslæder, så hold dig fra et par neon gule klipklappere. Ja, bare klipklappere generelt.

Cuisse de Grenouille Charles til ca. 660 kr.

Mange af de mest anerkendte designere vil have os alle sammen til at trække i et par helt korte rør. Det er retro-stilen, der endnu en gang viser sig frem.

Carhartt Chicago til ca. 620 kr.

Carhartt har også kastet sig over slip-ons og har lavet en helt enkel udgave, som kommer i forskellige farver. Et par printede sneakers kan give lidt liv til et enkelt sæt tøj.

Alexander McQueen Skull Pyjama Set til 4.090 kr.

I den helt afslappede ende er pyjamasstilen stadig mere populær, og selvom det nok stadig er de færreste, der trækker i en pyjamasskjorte i hverdagen, er det sommerens ultimativt mest afslappede og moderigtige måde at gå til fest på.

Yves Saint Laurent Leather Espadrilles til 2.195 kr.

Espadrillos kan nu sagtens bruges uden for stranden. De solide såler, i nogle tilfælde læderoverdele, og det faktum at modehuse også har produceret dem, har gjort dem dyrere, men til gengæld kan de nu bruges til dit mere formelle tøj. Og sammen med et tyndt sommerjakkesæt har du det perfekte look til sommerfesterne.

Won Hundred Leohard Castlerock til 1.000 kr.

De shorts vi kender fra i dag udspringer fra Bermuda, hvor shorts, som stoppede 7,5 centimeter over knæene sammen med en blazer, slips og loafers blev båret af udstationerede mænd fra den britiske hær fra 1930’erne. De næsten knælange shorts var faktisk en officiel del af Bermudas nationale beklædning helt indtil 2007.

Diadora Game l Low til ca. 670 kr. 

De hvide sneakers er stadig populære, men vi begynder at se nye varianter af dem. Særlige lukninger, tykke såler og naturfarvede såler. Især den brune gummisål er udbredt i år, hvilket endnu en gang beviser et evigt fokus på fortiden hos modebranchen.

Our Legacy Fine Overshirt til ca. 985 kr.

Our Legacy er kendt for at levere skjorter i høj kvalitet, der holder i lang tid. Her har man blandet bommuld og silke for at skabe en glattere overflade og mere behagelig oplevelse for bæreren. Og så er blå og hvide striber altid en favorit om sommeren.

Onia Tilden Towell til 570 kr.

Tropisk print med palmer og bølger har indtaget modebilledet denne sommer, og hvilket sted ville være mere oplagt at vise det frem end på stranden? Med Onias sorte print kan du stadig holde det sommerlige print rimelig afdæmpet.

Norse Projects X Suicoke Moto til 1.450 kr.

Udover at være behagelige og luftige på varme sommerdage, så er det positive ved sandaler, at de rent faktisk kan bæres til det meste. De giver jakkesættet det afslappede udtryk, du har brug for om sommeren, og samtidigt komplementerer de også strandbeklædningen.  

Lacoste Swim Shorts til 600 kr.

Ligesom i resten af påklædningen er grøn og grå fremtrædende farver, når det kommer til badebukemoden. 

Gucci Shorts til 4.385 kr.

Sæsonens populære korte shorts holdes primært i bommuld eller helt lette badebukslignende materialer.

Tonsure Oversized shirt til 1.265 kr.

Tonsures bud på pyjamasskjorten, der giver den helt rigtige sommerlige og afslappede attitude vi fleste leder efter i varmen.

 

Matinique Pete Shorts til 699 kr.

De klassiske pæne shorts er her på fornemmeste vis blevet kombineret med et par sportsshorts.

Asket Pique Polo til 372 kr.

Svenske Asket har tilføjet en polotrøje til deres udvalg af essentials, der i forvejen består af en basis T-shirt, Oxford-skjorte og klassisk sweatshirt.

Uncle Bright Marsellus til 1.000 kr.

Let sommerskjorte i off-white, så den bedre kan klare lidt rosé vin og pletter fra grillmaden.

LÆS OGSÅ: De fedeste sneakers hidtil i 2016

LÆS OGSÅ: Modehistoriens bedste og værste årtier

LÆS OGSÅ: 9 tendenser du bør kende denne sommer