Katherine Diez
Foto: Petra Kleis Hår & makeup: Mads Stig. Styling: Rikke Jung Larsen.

Katherine Diez

Mit problem med smålige mænd

Katherine Diez, Berlingskes litteraturanmelder, skriver helst om bøger og musik, men en klumme om hendes søgen efter en kæreste med den rigtige bogreol skabte ballade, og hun blev kaldt en snob. Især af mænd. Euroman spurgte hende, hvad en moderne kvinde forventer af en moderne mand.

Føler du, at klummen om bogreolen blev misforstået?

”For visse mennesker er det jo helt naturligt, første gang man er hjemme hos en, at tage et kig på bogreolen lidt for at finde ud af, hvem det er, der bor her. Jeg skrev den klumme, fordi jeg ikke kunne skrive om andet på det tidspunkt. Jeg var lidt forvirret over kærligheden. Jeg var lidt frustreret over, hvor de mænd, som jeg leder efter, var henne. Egentlig ved jeg jo godt, hvor de er, for det er mænd i min branche. Fra den akademiske og kreative klasse. Men jeg har haft svært ved at møde dem. Derfor skrev jeg den klumme. Jeg tror aldrig, jeg har skrevet en klumme så hurtigt, og jeg tænkte ikke videre over den, efter jeg havde sendt den. Men pludselig gik det amok, og det varede næsten en måned. Jeg brugte meget humor og selvironi, men det var der mange, der ikke fattede, og nogle blev stødt: ’Hvad bilder denne kvinde sig ind? At komme her med sine snobbede præferencer?’”

Mærker du, at folk beskylder dig for at have de forkerte præferencer?

”Man må åbenbart ikke stille krav til intellekt i Danmark, men skal i stedet gå efter en mand med vaskebræt, der også har en bil til to millioner. Jeg vil vædde med, at hvis jeg havde skrevet, at jeg kun dater mænd, der går i fitnesscenter, så var der ikke mange, der havde himlet over den klumme. Men jeg tror, det er ret dansk. Her i landet sætter man sig op på en lidt for høj hest, når man foretrækker at se eller høre en opera frem for at gå i biffen. Den danskhed hænger mig langt ud af halsen.”

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her