Fodbold er en fællessport. Man er fælles om spillet, og man er fælles om kampen. Derfor er det oplagt at besøge et eller flere af sommerens storskærmsarrangementer, der kommer til at pryde centrale bykerner i hele Danmark. Find din lokale storskærm her.

Aarhus Havn:

DR Sporten rykkede i år til Thomas Helmigs fødeby, og det har trukket al fodboldstemningen, vi har kendt fra Bryggen i mange år, med sig.

På Havnepladsen mellem DOKK1 og Navitas etablerer DR i samarbejde med Aarhus kommune en fanzone med storskærmsvisning. Her vil alle VM-kampe blive vist, så man hverken går glip af Danmark-Peru eller Japan-Senegal.

Kolding:

Kolding er måske bedst kendt som en håndboldby. Ikke desto mindre har kommunen stået for et storskærmsarrangement på Akseltorv foran byens rådhus. Her vil Danmarks gruppekampe mod Peru, Australien og Frankrig blive vist.

København:

Eftersom DR Sporten fra i år ikke holder til i DR Byen, vil der ikke være storskærmsvisning på Bryggen, som det ellers har været vanen tro. I hvert fald ikke arrangeret af Danmarks Radio. Til gengæld har TV2 i samarbejde med Telia Parken og Tivoli forsøgt at bringe lidt af fodboldfesten til København.

Telia Parken:

Her kan du opleve Danmarks åbningskamp 16. juni mod Peru på storskærm sammen med 26.000 andre fodboldfans. Og det er gratis. Men selvom 26.000 pladser lyder af meget, så skal man muligvis holde sig til. Portene åbnes kl. 14 med VM-studie og Le Mans, inden kampen fløjtes i gang kl. 18. Læs mere her.

Tivoli:

Danmarks anden kamp i gruppespillet er mod Australien 21. juni og vil med stor sandsynlighed afgøre danskernes videre færden i VM-regi. TV2 har arrangeret storskærm i Tivoli, hvor alle, der har downladet en billet, kan komme ind og se kampen gratis.

Aalborg:

Knap er festivitassen fra Aalborg Karneval forstummet, før en ny folkevandring går gennem byens gader. Denne gang bliver det på Gl. Torv, hvor hele slutrunden vil blive vist på storskærm.

DBU-tour:

For at få lidt point på goodwill-kontoen rejser DBU rundt med det, de kalder Fodboldens Dag og VM i Straffe. Her vil de komme forbi Roskilde, Herning, Horsens, Odense og Esbjerg. Se resten af listen her.

Coca-Cola- arrangementer:

Som officiel VM-sponsor har Coca-Cola også noget under opsejling til det frådende fodbold-Danmark.

Lørdag 16. juni vises Danmark-Peru på Musikkens Plads i Aalborg.
Torsdag 21. juni vises Danmark-Australien på Hestetorvet i Roskilde.
Tirsdag 26. juni vises Danmark-Frankrig på Torvet i Esbjerg.
Lørdag og søndag 30. og 1. juni vises der øvrige VM-kampe på Østervold i Randers.
Søndag 15. juli vises finalen i Kongens Have i Odense.

LÆS OGSÅ: Unisport hylder dansk landsholdshistorie med midlertidigt fodboldmuseum

LÆS OGSÅ: Klar til VM: 7 moderigtige fodboldtrøjer

LÆS OGSÅ: Festen fes ud i fodboldbyen: ”Her bliver man født Liverpool-fan”