Den 12. februar er der premiere på dokumentarserien ’Bendtner’, der udfolder den danske fodbolds enfant terribles liv.

Serien, der spænder over tre afsnit, giver et særligt og ærligt indblik i Nicklas Bendtners mange­ definerende øjeblikke, der både har budt på fratagelse(r) af kørekort, voldsepisoder og masser af mål.

Tilmed medvirker Morten Olsen, Ståle Solbakken, Daniel Agger, tidligere Arsenal-manager Arsène Wenger samt Nicklas’ mor, Joan Bendtner, og fortæller historien om stjernens udvikling fra den talentfulde amagerdreng til en fodboldspiller, der farer vild i fodboldverdenens glamourøse overhalingsbane.

”Jeg er rigtig stolt af serien, og det har været en hård men givende proces. Jeg blev meget berørt, da jeg så resultatet,” udtaler Nicklas Bendtner i en pressemeddelelse.

Viaplay-serien er ikke første gang, en dokumentarserie med Nicklas Bendtner i hovedrollen har premiere. I en årrække kunne man følge ham og ekskæresten Philine Pi Roepstorff i ’Bendtner & Philine’ på Discovery+, hvor man gennem to sæsoner fik et indblik i eksfodbolspilleren dagligdag, der indeholdt alt fra CSGO til utroskabsdrama. Men denne gang lader det til, at vi får et mere autentisk indblik i Bendtners liv.

’Bendtner’ er skabt af Andreas Kofoed, der blandt andet også står bag dokumentarfilmene ’Music for Black Pigeons’, som han har instrueret sammen med Jørgen Leth, og ’The Lost Leonardo’, der omhandler mystikken om et måske hemmeligt maleri af Leonardo Da Vinci.

’Bendtner’ kan ses på TV3 og Viaplay fra 12. februar, og du kan se traileren her: