scroll-down

Onside-vært Signe Vadgaard: Her er fodboldkampene, der formede mig

38-årige Signe Vadgaard blev i oktober udnævnt som ny vært på TV3's Superligaprogram Onside. Vi har fået fynboen til at udpege de fodboldkampe, som har præget hende både personligt og karrieremæssigt. Fra Michael Laudrup og Real Madrids besøg på Odense Stadion i 1994 til en ligacup-kamp på Old Trafford mellem Manchester United og Leicester City i 2002, hvor David Beckham og co. reddede hendes ellers mislykkede ophold som ungarbejder i en engelsk flække.

Af Teis Jeppe Gørtz
Foto: PR & Getty Images
Sport Euroman

OB-Real Madrid 2-3, 22. 11. 1994

”Jeg er jo fra Odense og har selv spillet for OB i mange år. Nu, hvor jeg har fået et barn, er det gået op for mig, hvor fedt det har været at vokse op med fodbold og foreningslivet. Derhjemme har min kone og jeg en lille kamp kørende om, hvilken sportsgren Lucca skal spille, når hun bliver større. Cathrine har spillet meget håndbold, mens jeg har spillet meget fodbold. Måske hun selv får lov til at bestemme, haha.

Uanset hvad er det bare så fedt som barn at have dette fællesskab, der er i en klub med holdkammeraterne og de der stævner, hvor man tager ud og overnatter i en hal et eller andet sted i Danmark. Og så til, at man tager på stadion sammen med hele holdet og oplever den vilde stemning på tilskuerpladserne: ’Her skal vi selv spille en dag.’

Denne wow-oplevelse har jeg haft mange gange på Odense Stadion, jeg har selvfølgelig også haft nogle mere leverpostejoplevelser, men i sæsonen 1994/95, den famøse Real Madrid-sæson, hvor OB spillede europæisk, dér var jeg ude at se den første kamp på Odense Stadion.

Min ven Anders og jeg havde fået lov til at tage alene afsted. Vi var 12 år og havde fået nybagte boller og varm kakao i nogle drikkedunke med af vores forældre, så vi ikke skulle stille os i nogen madkø. Det var dengang, man måtte stå op til europæiske kampe, så vi stod op, men på et tidspunkt var den en vagt, som fik øje på de her to små børn uden deres forældre og spurgte: ’Vil I ikke ind og sidde ned?’ Der var lige to ledige pladser på første række til os.

Og så kom vi ind og så denne kamp, hvor OB tabte, og Michael Laudrup sparkede bolden ind til 2-3 til allersidst. Men det var vanvittigt, at OB i det hele taget var med i kampen. Der er bare noget magisk ved europæiske kampe på små danske stadions. At se Michael Laudrup være fantastisk og brillant og så alligevel ikke sætte pris på det, fordi han spillede på modstanderholdet. Jeg hadede Michael Laudrup lige den aften.

Kampen var en sindssyg oplevelse, og jeg har ikke siden været i tvivl om, at jeg skulle lave noget med fodbold. Jeg troede jo længe, at jeg selv skulle være den, som løb rundt derinde på banen, og jeg havde også nogle U-landskampe, men jeg var aldrig seriøs nok omkring det til, at det kunne lykkes.

Jeg var ikke nede at se returopgøret på Bernabéu, men det er jo en del af historien, at det går, som det går, og OB leverer miraklet i Madrid. Jeg kan huske, at ’Ugens lyd’ på P3 efter kampen var lyden af Lars Høgh, der rager kastanjerne ud af ilden. ’Av, for hælvete.’”

Se, hvad vi ellers skriver om: Fodbold og Interview