De fleste forbinder Sebastian Marroquin med faren Pablo Escobar - den colombianske narkobaron - men han har selv fundet en helt anderledes levevej.

Sebastian Marroquin, der oprindeligt hed Juan Pablo Escobar, har uddannet sig til arkitekt og har fået succes indenfor faget. Han tegner palæer i Colombia og Argentina. Husene er store, det ene er omkring 3.000 kvadratmeter. 

I et stort interview med The Architects Newspaper fortæller 39-årige Marroquin, at han valgte at skifte spor, mens han sad i fængslet og besluttede at blive arkitekt. Sammen med moren blev han i 1999 arresteret i deres hemmelige hjem i Argentina for mistanke om hvidvaskning af penge.

”Arkitektur reddede mit liv, fordi det fik mig til at tro på, at selv når noget er gået i stykker, kan nye ting komme ud af det, og arkitektur hjælper virkelig med, hvordan man skal tænke – ikke kun om arkitektur – men også om livet,” siger Sebastian Marroquin til The Architects Newspaper.

Han er træt af af blive sammenlignet med faren.

”Det er en skam, at folk dømmer mig på grund af min fars fortid og ikke efter, hvad jeg laver eller er i stand til. Det er en af de største barrierer, som jeg møder hver dag som arkitekt. Jeg ønsker ikke at være en narkosælger. Jeg ved, hvordan man bliver en narkosælger, men jeg ønsker ikke at blive det. Jeg ønsker ikke at være en millionær igen, hvis jeg skal betale min fars gæld. Jeg har fået muligheden for at komme videre, og jeg ønsker ikke at gentage historien. Der er meget at lære fra fortiden og af min fars historie.”

Netflix har gjort Pablo Escobars vilde liv som narkobaron til den populære tv-serie Narcos. Marroquín har tidligere udtalt, at serien er fyldt med faktuelle fejl, og at han ikke er fan af den. Han har selv skrevet bogen 'Pablo Escobar - min far'.

LÆS OGSÅ: Sådan ser Pablo Escobars vanvittige multi-milliard-formue ud

LÆS OGSÅ: Tag et smugkig på den nye sæson af ’Narcos’

LÆS OGSÅ: CNN glæder sig til disse tre smukke danske bygninger, der står færdige i år