3 x appetizere

Kanapeer med gravad oksemørbrad og vagtelæg & trøffel og en omgang østers naturel...

3 x appetizere
Offentliggjort
3 x appetizere

150 g oksemørbrad

1 spsk. salt

3 spsk. brun farin

3 spsk. pebermix

3 skiver ristet toastbrød

Hjertesalat

Parmesan

Afpuds oksemørbraden, og skær den i mindre stykker a ca. 8-10 cm. Bland brun farin, salt og pebermix i en morter til en krydderblanding.

Steg oksestykkerne på en pande, vend dem i krydderblandingen, og rul dem stramt op i film. Læg på køl i minimum 20 timer – gerne på frys.

Skær ved anretning ca. 1 cm tykke skiver af oksemørbraden. Skær hver brødskive i 4. Anret kød på brød med lidt hjertesalat, parmesanflage, pesto og syltet løg.

50 g pinjekerner

1 bdt. basilikum

1 dl olivenolie

50 g parmesan

1-2 hvidløgsfed

Salt

Peber

Citronsaft

Blend alle ingredienser til en lind masse og smag til med citronsaft.

5 perleløg

Vand

Sukker

Eddike

Pil løgene. Kog en lage af 1del vand, 1 del sukker, 1 del eddike. Overhæld løgene med lagen.

3 x appetizere

4 vagtelæg

Havsalt

Peber

Friske ærteskud

Kog vagtelæggene i 2 ½ minut, kom dem direkte op i isvand til afkøling, og pil dem herefter. Bræk rugbrødstuiles i mundrette stykker, og læg en passende mængde trøffelmayonnaise og et halvt æg på dem. Drys med havsalt og peber og pynt med ærteskud.

1 past. æggeblomme

1 tsk. sennep

1 tsk. æbleeddike

3 dl vindruekerneolie

Trøffelpasta

Salt

Peber

Rør æggeblomme, sennep og eddike sammen i en skål til en ensartet masse. Pisk lidt af olien i massen – begynd med lidt ad gangen, og tilsæt først resten, når mayonnaisen har samlet sig lidt, og gør det under hurtig piskning. Smag til med trøffelpasta, salt og peber.

Tip: Æbleeddiken kunne som hos Nimb være Meyers.

5 skiver rugbrød, daggammelt

Smeltet smør

Havsalt

Skær tynde skiver af rugbrødet på en pålægsmaskine, eller bed din bager om at skære det i skiver a ca. 2 mm. Læg skiverne på en bageplade og pensl med smør og drys med salt. Bag ved ca. 150 grader, til de er gyldne.Østers naturel

3 x appetizere

10 østers

Dild

Østersblade

Citron

Åbn østersene, løsn dem, og lad dem bliver i den ene skal med væden. Top med dild og østersblade, og giv citronskiver til.

__________