Foto: Anders Hviid

3 x appetizere

Kanapeer med gravad oksemørbrad og vagtelæg & trøffel og en omgang østers naturel...

Kanapé med gravad oksemørbrad
12 stk.


150 g oksemørbrad
1 spsk. salt
3 spsk. brun farin
3 spsk. pebermix
3 skiver ristet toastbrød
Hjertesalat
Parmesan

Afpuds oksemørbraden, og skær den i mindre stykker a ca. 8-10 cm. Bland brun farin, salt og pebermix i en morter til en krydderblanding.

Steg oksestykkerne på en pande, vend dem i krydderblandingen, og rul dem stramt op i film. Læg på køl i minimum 20 timer – gerne på frys.

Skær ved anretning ca. 1 cm tykke skiver af oksemørbraden. Skær hver brødskive i 4. Anret kød på brød med lidt hjertesalat, parmesanflage, pesto og syltet løg.

Pesto

50 g pinjekerner
1 bdt. basilikum
1 dl olivenolie
50 g parmesan
1-2 hvidløgsfed
Salt
Peber
Citronsaft

Blend alle ingredienser til en lind masse og smag til med citronsaft.

Syltede perleløg

5 perleløg
Vand
Sukker
Eddike

Pil løgene. Kog en lage af 1del vand, 1 del sukker, 1 del eddike. Overhæld løgene med lagen.

Fortsætter på næste side...Kanapé med vagtelæg og trøffel
8 stk.


4 vagtelæg
Havsalt
Peber
Friske ærteskud

Kog vagtelæggene i 2 ½ minut, kom dem direkte op i isvand til afkøling, og pil dem herefter. Bræk rugbrødstuiles i mundrette stykker, og læg en passende mængde trøffelmayonnaise og et halvt æg på dem. Drys med havsalt og peber og pynt med ærteskud.

Trøffelmayonnaise

1 past. æggeblomme
1 tsk. sennep
1 tsk. æbleeddike
3 dl vindruekerneolie
Trøffelpasta
Salt
Peber

Rør æggeblomme, sennep og eddike sammen i en skål til en ensartet masse. Pisk lidt af olien i massen – begynd med lidt ad gangen, og tilsæt først resten, når mayonnaisen har samlet sig lidt, og gør det under hurtig piskning. Smag til med trøffelpasta, salt og peber.

Tip: Æbleeddiken kunne som hos Nimb være Meyers.

Rugbrødstuiles

5 skiver rugbrød, daggammelt
Smeltet smør
Havsalt

Skær tynde skiver af rugbrødet på en pålægsmaskine, eller bed din bager om at skære det i skiver a ca. 2 mm. Læg skiverne på en bageplade og pensl med smør og drys med salt. Bag ved ca. 150 grader, til de er gyldne.Østers naturel


10 østers
Dild
Østersblade
Citron

Åbn østersene, løsn dem, og lad dem bliver i den ene skal med væden. Top med dild og østersblade, og giv citronskiver til.
__________

Alle opskrifter er fra Nimb, og er en del af deres luksusbrunch. Serveres i Nimb Bar på 1. sal hver søndag kl. 11.00-14.00 med bordbestilling til hhv. kl. 11.00, 11.30, 12.00 og 12.30. 425 kr. pr. person for hele brunchpakken og derudover mulighed for tilkøb af cocktails, caviar, fritter m.m. 225 kr. for børn mellem 4 og 12 år

Bernstoffsgade 5
1577 Kbh V
Tlf. 8870 0000

nimb.dk »

Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter, Forret og Mad