Hvis du vil imponere nytårsaften – koste hvad det vil – skal du læse med her
Sorthummer. Caviar. Blanquette. August Theil fra Babylon fører din hånd i retning af den ultimative nytårstriumf.

Ingredienser
- 1-2 danske sorthummere (eller canadiske, hvis det skal være billigere)
- 1 bøtte caviar
- 1 æg
- 50 g æggeblommer
- 125 g smør
- 125 g creme fraiche
- 125 g fond efter eget valg
- Lidt citronsaft
- Salt
- Lidt olivenolie
Fremgangsmåde
Hummeren:
- Start med at aflive hummeren ved at stikke en kniv ned i krydset af hovedet. Dette er den mest humane måde at aflive hummeren på.
- Pil kløer og hoved af hummeren, og kog hummerhalen i 2 minutter.
- Fjern skallen og tarmen.
- Grill eller steg hummeren, indtil den er lun indeni – mærk efter med en stegenål. Hummeren skal helst være en smule rare i midten.
Blanquette-sauce:
- Varm smør og fond op i en gryde.
- I en anden gryde blandes creme fraiche, æg, æggeblommer, citronsaft og salt.
- Hæld den kogende smør-fond-blanding i æggeblandingen, mens du stavblender.
- Hvis saucen ikke har den ønskede konsistens, kan du forsigtigt sætte den over varmen og piske, indtil konsistensen er korrekt.
- Hvis saucen skiller, kan den reddes ved at blende den sammen igen med lidt koldt vand.
Anretning:
- Skær den grillede hummer i 5-6 stykker, drys med lidt salt, og placer stykkerne på venstre side af tallerkenen.
- Anret med caviar på hvert stykke hummer.
- Hæld saucen op i en lille kande. Ved servering hældes saucen i højre side af tallerkenen.
- Lidt olivenolie til sidst.
Se hvordan August Theil selv laver retten i videoen her: