Chokoladecreme & grappaflamberet pære
Til 6 personer


2½ dl mælk
2½ dl piskefløde
100 g mørk chokolade
4 æggeblommer
150 g sukker
20 g smør
25 g sukker
3 pærer
½ dl grappa

Varm mælk og fløde op til kogepunktet. Bræk chokoladen i stykker, kom den i en skål, og hæld den varme mælke-flødeblanding over. Lad chokoladen stå og smelte – efter 10 minutter kan den røres helt ud i flødeblandingen.

Pisk æggeblommer og sukker sammen. Tilsæt langsomt chokoladeblandingen under omrøring. Fordel cremen i 6 portionsglas. Sæt glassene i et ovnfast fad, og hæld vand ved, så det kommer halvvejs op ad glassene. Bag cremerne i vandbadet i ovnen i 30-40 minutter ved 150 grader. Tag dem ud, og kom dem på køl, til de skal spises. Skyl pærerne, og skær dem i tykke både. Smelt smør og sukker sammen i en pande, til det karamelliserer, og vend pærerne i det. Lad det simre i 2 minutter.

Sluk for emhætten, hvis den er tændt. Hæld så grappaen over, og sæt ild til den. Servér portionsglassene med den kolde chokoladecreme med de lune pærer til.

Tip: Hvis du har gaskomfur, kan flammerne fra blusset selv få fat, når grappaen hældes på, så husk at slukke emhætten, før du kommer grappaen på – ikke først når du sætter ild til den.
__________

SE OGSÅ: Vaniljekage
SE OGSÅ: Crumblecake med friske bær