En 3 i 1-dessert – med tre slags cremer af hhv. mørk, lys og hvid chokolade og Kahlúa, Baileys og Cointreau … ikke ligefrem en lille frisker oven på en større middag, men det er jo ikke altid friskhed, man går efter, når man når til desserten.
Smelt chokoladen i vandbad. Kog Kahlúa op, udblød husblassen og vend i, og pisk sammen med æggeblommerne. Vend med den smeltede chokolade. Tilsæt fløde (den må ikke være for kold), som er letpisket, og æg, der ligeledes er letpiskede. Fyld 4 shotglas en tredjedel op med cremen, og stil på køl i 60 minutter. Fyld derpå op med en lys chokoladecreme, der ligeledes står på køl i 60 minutter, og fyld til slut op med en creme af hvid chokolade. Servér afkølet.
300 g lys chokolade
1 dl Baileys
3 husblasblade
2 æggeblommer
5 dl fløde
2 æg
Annonse
Smelt chokoladen i vandbad. Kog Baileys op, udblød husblassen og vend i, og pisk sammen med æggeblommerne. Vend med den smeltede chokolade. Tilsæt letpisket fløde (den må ikke være for kold) og letpiskede æg.
300 g hvid chokolade
1 dl Cointreau
3 husblasblade
2 æggeblommer
5 dl fløde
2 æg
Smelt chokoladen i vandbad. Kog Cointreau op, udblød husblassen, vend i, og pisk sammen med æggeblommerne. Vend med den smeltede chokolade. Tilsæt letpisket fløde (den må ikke være for kold) og letpiskede æg.
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.