Foto: René Riis

Crepes med appelsincreme og appelsinsorbet

Opskriften er til seks personer

170 g hvedemel
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
3 æg
3 dl mælk
1 ½ dl pilsner
30 g smør
1 appelsin – usprøjtet

Til pandekagerne blandes mel, sukker og salt, og æggene røres i. Mælk, øl og smeltet smør tilsættes, og dejen røres godt igennem og smages til med revet appelsinskal. Lad dejen hvile en times tid i køleskabet. Bag tynde pandekager på en ikke alt for stor pande. Inden servering fyldes to pandekager pr. person med lidt appelsincreme, hvor efter pandekagerne rulles sammen, lægges i et ovnfast fad og drysses med lidt rørsukker. Derpå sættes fadet i ovnen under grill, så sukkeret karamelliserer. Man kan også anvende en blæselampe. Giv en frisk appelsinsorbet til.

Appelsincreme:
3 æg
3 spsk. sukker
2 appelsiner
– usprøjtede
3 spsk. maizena
3 dl mælk
1 tsk. vaniljesukker
Grand Marnier

Pisk æg og sukker sammen i en skål. Riv begge appelsiner, og pres saften af den ene (gem saften fra den anden til sorbeten). Pisk appelsinsaft og -skal, mel og mælk i, og hæld det hele i en tykbundet gryde. Bring cremen i kog ved konstant piskning. Lad den koge igennem et minuts tid, tag den fra varmen, og smag til med vaniljesukker og lidt Grand Marnier.

Appelsinsorbet:
5 dl appelsinsaft
½ dl citronsaft
4 ½ dl sukkerlage
1 spsk. pisket æggehvide

Udstyr: Ismaskine

Si appelsin- og citronsaft, og bland med sukkerlage kogt af lige dele vand og sukker. Kør på ismaskine, og tilsæt æggehvide, når den er ved at være halvfrossen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter og Dessert