Foto: Mira Arkin

De bedste udendørs spise- og drikkesteder i København

Du kan stadig nå det. Der plejer at være rig mulighed for at sidde udendørs i løbet af den danske sensommer, som plejer at være lun og lang.

Sol og Sommer i København er lig med masser af udendørsliv. Vi vælter udenfor, så snart solen skinner bare en smule. Og hvis man kan spise og drikke i det fri – og med det fri er det nok med bare et lillebitte hjørne af et fortov – så er vi klar.

LÆS OGSÅ: Opskrifter: Den store herrefrokost

Få tip til dejlige mad- og drikkeoplevelser om sommeren i København med alt fra smørrebrød i Kongens Have til fried chicken på Refshaleøen, vietnamesisk chokolade og cocktails under kulørte lamper – alle steder under åben himmel.

District Tonkin 

Københavnernes nye vietnamesiske darling er uden tvivl den hyggelige café District Tonkin, der i foråret udvidede med en filial i Dronningens Tværgade. Indretningen er inspireret af Hanois kvarterer, hvor det bugner med brugskunstværksteder, små kaffebarer og street food-sælgere. Dit liv er ikke komplet, hvis du endnu ikke har spist en af Tonkins bánh mì. Prøv også den fremragende Marou-chokolade lavet på vietnamesiske kakaobønner.



Gl. Kongevej 152A
1850 Frederiksberg C

Fischer 

David Fischers lille pastaværtshus på Østerbro. Om sommeren er der gode pladser under træerne på Victor Borges Plads, og her er åbent både til frokost og aften og i weekenden til morgenmad og brunch.



Victor Borges Plads 12
2100 København Ø

Orangeriet  

Der er masser af udendørspladser ved Orangeriet i Kongens Have. Men også indenfor er der smukt, lyst og sommerligt i den havestueagtige restaurant. Køkkenet laver ’rent’ og enkelt smørrebrød og franskdanske retter, og så er der ekstrapoint for at have en isvogn udenfor med is fra Jacob & Jakob. 



Kronprinsessegade 13
1306 København K

LÆS OGSÅ: Ruths Hotel i Skagen har fået ny køkkenchef 

Amass fried chicken  

Nyd haven på Amass på de lune sommeraftener. Matt Orlando er nu engang amerikaner, og om sommeren kan du købe AFC – Amass Fried Chicken – som nydes udenfor. Det er kylling, der har haft et godt liv, dyppet i en velkrydret dej og friteret til perfektion. Spicy coleslaw og smørsmagende biscuits, som er traditionelt tilbehør til fried chicken. Og så en meget mørk og chokoladetung brownie til dessert. Meget MEGET langt væk fra KFC! AFC serveres, når vejret er til det. Hold øje med Amass’ facebookprofil for AFC-updates.



Refshalevej 153
1432 København K

Warpigs  

En vaskeægte amerikansk barbecue hall i Kødbyen – og oven i købet med eget bryggeri. Det er Warpigs, som er et samarbejde mellem danske Mikkeller og det amerikanske bryggeri 3Floyds. Det er 20 øl på fad og masser af sjove flaskeøl. Man betaler kødet efter vægt, og bestilling foregår ved skranken i køkkenet. Amerikansk barbecue er low and slow – altså noget, der foregår ved indirekte varme over mange timer i en smoker. Derfor kan man få oksebryst – brisket – til at smage fuldstændig fantastisk. Prøv burnt-end baked beans til, og husk at benytte dig af de mange barbecuesauces, som står på bordene. Det kraftigt smagende kød skylles ned med rigelige mængder funky øl. Der er masser af pladser både inde og ude.



Flæsketorvet 25-37
1711 København V

Stedsans  

Selvfølgelig skal der ligge en restaurant i et drivhus på taget af en bygning, hvor der i øvrigt er en stor nyttehave. ØsterGRO gjorde plads til, at Mette Helbæk og Flemming Schiøtt kunne åbne Stedsans midt i den urbane taghave, og det har været en bragende succes, hvor det er næsten lige så svært af få plads, som på Noma. Flemming og Mette laver enkel mad af masser af lokale grøntsager og kun de bedste råvarer. Gæsterne sidder ved et langt bord i drivhuset, og middagens seks retter serveres family style. Der er naturvin i glassene og kig til stjernerne.



Æbeløgade 4
2100 København Ø

Lidkoeb   

Man kan nærmest ikke tage et skridt i København uden at snuble over en fremragende cocktailbar. Hvor er det dejligt! Lidkoeb udmærker sig ved også at have en ekstremt hyggelig gårdhave med kulørte lamper og bindingsværk. Denne sommer er det et must at indtage rigelige mængder af Lidkoebs Mayahuel med tequila, Aperol og grapefrugt juice. Eller få indlagt drop med Kolonihaven, lavet på Geranium gin, æble- og agurkesaft og æblecider.



Vesterbrogade 72B
1620 København V

Cava Bar/Torvehallerne 

Man kommer bare ikke uden om Torvehallerne om sommeren. Det er en fest at droppe forbi hallerne på en torsdag, fredag eller lørdag eftermiddag. Slå dig ned ved en af de mange bænke, og kast dig over de mange virkelig gode madtilbud omkring dig. Hvis du aldrig kommer længere end Cava Bar, skal du ikke høre et ondt ord. I naboboden Tango Grill kan du supplere din cava med enkle grillretter. 



Torvehallerne
Frederiksborggade 21
1360 København K (mellem de to haller)

Manzel 

Lidt mere fancy end på den lokale arabergrill. På Manzel serveres libanesisk mez-mez – hapserretter som falafel, fatoush salat, krydrede kødboller med kikærter, zatar og labneh. Der er gode cocktails med inspiration fra Mellemøsten – orangeblomstvand, sumac og granatæble, og så er der udendørspladser både til frokost og aften. Slå dig ned, og lad småretter og drinks komme i en lind strøm.  



Rosengården 18
1174 København K

LÆS OGSÅ: Københavns 10 bedste restauranter

LÆS OGSÅ: Guide: 25 restauranter, du skal besøge i New York

LÆS OGSÅ: Sådan får du aftensmad i en hel uge med kun 9 madvarer

Se, hvad vi ellers skriver om: Gastronomi, Restauranter og Drinks