Disse fiskerestauranter skal du kende denne sommer
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Adamsens Fisk, Limperatore, Krogs Fiskerestaurant, Restaurant Hummer, Hooked, Fishmarket og Restaurant Havfruen.

Disse fiskerestauranter skal du kende denne sommer

Sommerens favoritspise er selvklart fisk og skaldyr. Akkompagner din friskfangede spise med bobler i glasset, så er din aften gjort. Her kommer syv restauranter, som du skal opleve denne sommer.

Lad op til sommerens mange endeløse nætter med et måltid i særklasse. Måske skal du på herretur med vennerne, på date med kæresten eller ud med hele den pukkelryggede. Uanset anledning er fiske- og skaldyrsrestauranter noget, der behager langt de flestes smagsløg og er et perfekt måltid her i sommeren. Så det er heldigt, at Danmark huser en lang række prominente restauranter med netop havdyr på menukortet. Derfor kommer her en liste over nævneværdige spisesteder – alle med god stemning, maritime og hyggelige omgivelser samt madoplevelser, der i den grad er værd at skrive hjem om.  

Frisk fisk, skaldyr og autentisk havnehygge på toppen af Sjælland
adamsen.jpg

Drøn op af den nordsjællandske kyst, gør holdt i den lille fiskeriby Gilleleje og besøg Adamsens’s fisk – mere autentisk bliver det ikke.

Hele foretagendet begyndte for mere en fem årtier siden, da Richard Adamsen lettede anker fra Gilleleje og sejlede ud på havet med sin kutter for at fange friske fisk. Siden hen er der løbet meget vand under åen, og i dag er Adamsens’s Fisk drevet af tredje og fjerde generation. I år udvider fiskebutikken endda konceptet med en lækker deli og fiskerestaurant, hvor du på menukortet finder friskfangede fisk og skaldyr fra Kattegat. Nyd blandt andet den klassiske, smørstegte rødspættefilet på hjemmebagt rugbrød, delikate jomfruhummere eller husets hjemmelavede, sprøde fish’n’chips. Udsigten fra Adamsens’s Fisks nye restaurant er særegen med direkte udsyn til de hyggelige og maritime omgivelser på Gilleleje Havn. Ohøj for en oplevelse.

Friskfanget fisk til gourmandenfishmarket.jpg Midt i det pulserende indre København ligger den franske fiskebistro Fishmarket. Bag gourmetrestauranten står makkerpakkeret Mikkel Egelund og Henrik Laszlo, der har dannet rammerne for, at du som gæst kan være sikker på en gedigen aften med uovertrufne fiske- og skaldyrsoplevelser akkompagneret med boblende dråber. Stemningen på stedet er hyggelig og uformel, og det egner sig også til frokostspise. Priserne er til at tage og føle på, og anbefalelsesværdigt er det store, kolde skaldyrsfad: ’Plateau fruit de mere’. Fishmarket blev kåret til årets danske fiskerestaurant 2018 i Den Danske Spiseguide og er et populært spisested, så husk at bestille bord på bistroen her. 

Hooked på Fisk og SkaldyrHooked_mood-3.jpgGreasy food er great food – det er noget Hooked forstår sig på. Hooked startede egentlig som en foodtruck i 2017, men siden da er tingene gået stærkt, og i dag har Hooked to restauranter på både Nørrebro og Vesterbro. Join in, og få serveret fisk og skaldyr af de bedste råvarer ala street food style. Stemningen på restauranten er afslappet og uformel, og du kan vælge mellem en lang række sprøde menuer til priser, alle kan være med på. Forkæl dig selv med alt fra Lobster Rolls, Salmon Burgers til Poke Bowls.

Overdådige fiske- og skaldyrsanretninger
kejseren.jpgExtravaganza er det helt rette ord, når Italienske Ristorante L'Imperatore skal beskrives. Det er med andre ord italiensk, når italiensk er bedst.

Ægteparret Armando David Junior Di Raffaele og Denise Bjørn Di Raffaele står bag foretagendet og formår at skabe det perfekte miks mellem skaldyr, fisk og kødretter. Stedet summer af Italien med dets pittoreske omgivelser og arketypiske tjenere, der med ét får hensat dig til varmere himmelstrøg.

Aflægger du restauranten et visit, bliver du næsten nødt til at prøve deres uovertrufne GRIGLIATA IMPERIALE, der bedst kan beskrives som et kæmpe orgie af skaldyr grillet og tilberedt på bedre sicilianske vis. Hvem sagde, at et restaurantbesøg ikke skal være overdådigt?

Nordisk når det er bedstkrogs.jpg Glæd dig til smagsoplevelser i særklasse, når du besøger Krogs Fiskerestaurant, som er en af Københavns ældste og smukkeste spisesteder.

Vi skal helt tilbage til 1910 for at spore restaurantens tilblivelse. Dengang for mere end hundrede år siden så omgivelserne omkring kanalerne noget anderledes ud, men Krogs Fiskerestaurant har bevaret sin hyggelige identitet og charme alle årene igennem.

Maden på Krogs Fiskerestaurant baseres på de bedste råvarer fra de nordiske himmelstrøg: Østers, hummer, søtunge, rødspætte, torsk og meget mere fra det maritime skatkammer, så du kan roligt gå ombord i det imponerende udbud.

Nyhavns fiske- og skaldyrs bistro Havfruen_euroman_23.jpgDu finder Havfruen på solsiden i det historiske Nyhavn. Havnen der er kendt for sine smukke, farverige bygninger, og de mange turister, der hver dag finder vej til det fotovenlige strøg langs vandet. Nu er der også mulighed for at finde en lille, uformel fiske- og skalddyrs bistro med fokus på friskfanget bæredygtig fisk og skaldyr, afslappet stemning og god service. 

Menuen byder bl.a. på østerssmagning, blåmuslinger, fish’n’chips og skaldyrsfade samt et nøje udvalgt vin- og drinkskort. Her er både mulighed for at sidde indenfor, hvor toner af jazz og soul fra vinylplader sætter stemningen eller ude på terrassen, hvor sol og bobler går hånd i hånd. 

Nordisk kærlighed til fisk & skaldyrHummer.jpgMærk bølgeskvulp og en mild brise på den gamle havnekaj i Nyhavn, når Restaurant Hummer byder inden for til kulinariske oplevelser på deres lille, hyggelige spisested. Her handler det primært om kærligheden til frisk fisk og skaldyr.

På menukortet vil du ane, at det er de gode, danske råvarer, som dominerer. Så glæd dig til at få serveret favoritter som lækre øster, en hel hummer eller restaurantens geniale moules frites. Har du svært ved at vælge mellem de indbydende retter, så prøv Restaurant Hummers skaldyrsfad med alt godt fra havet. Skyl alle herlighederne ned med Champagne & Bourgogne, så er din aften fuldendt.

Restaurant Hummer åbnede i 2016, og allerede samme år blev spisestedet anbefalet i Michelin Guiden – det siger vist det hele. Ses vi?

Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk og Restauranter