2 kogte hummere
Salt
400 g pasta
1 tyk skive daggammelt hvedebrød  

Knus hummerne – også kløerne – og tag kødet ud af skallen. Skær kødet i mundrette bidder. Kog pastaen, så den er mere al dente, end du normalt ville tilberede den – den tilberedes nemlig videre under bagning. Bland pasta og hummerkød i et ovnfast fad. Hæld en sauce mornay over. Riv brødet i små stykker – giv det evt. en tur i en foodprocessor – så det bliver til en grov rasp, og drys det over pastaen. Gratinér retten ved 200 grader i 10 minutter.

Sauce mornay:

50 g smør
2 spsk. hvedemel
5 dl sødmælk
¼ tsk. cayennepeber
Salt
Hvid peber
150 g Gammel Knas  

Smelt smør i en gryde og pisk melet i. Lad det stege lidt, mens du rører, og pisk så mælken i. Fortsæt med at røre jævnligt i gryden, så saucen ikke brænder på. Smag til med cayennepeber, salt og hvid peber. Riv osten, og lad den smelte i saucen.

TIP: Brug en kort, chunky pastatype til denne ret. Gammel Knas er en af Arla Unikas oste, kan erstattes med anden salt og ’hård’ ost.
__________

LÆS OGSÅ: Hummer med bearnaise, blomkålssalat og kartofler
LÆS OGSÅ: Salat med hummer og avocado
LÆS OGSÅ: 2 med laks & 1 med hummer