Knus hummerne – også kløerne – og tag kødet ud af skallen. Skær kødet i mundrette bidder. Kog pastaen, så den er mere al dente, end du normalt ville tilberede den – den tilberedes nemlig videre under bagning. Bland pasta og hummerkød i et ovnfast fad. Hæld en sauce mornay over. Riv brødet i små stykker – giv det evt. en tur i en foodprocessor – så det bliver til en grov rasp, og drys det over pastaen. Gratinér retten ved 200 grader i 10 minutter.
50 g smør
2 spsk. hvedemel
5 dl sødmælk
¼ tsk. cayennepeber
Salt
Hvid peber
150 g Gammel Knas
Smelt smør i en gryde og pisk melet i. Lad det stege lidt, mens du rører, og pisk så mælken i. Fortsæt med at røre jævnligt i gryden, så saucen ikke brænder på. Smag til med cayennepeber, salt og hvid peber. Riv osten, og lad den smelte i saucen.
Annonse
TIP: Brug en kort, chunky pastatype til denne ret. Gammel Knas er en af Arla Unikas oste, kan erstattes med anden salt og ’hård’ ost.
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.