Karamelkoldskål med marengs
Få opskriften på Rasmus Leck Fischers lækre karamelkoldskål med marengs.


50 g sukker
3 dl past. æggeblommer
3 dl ymer
3 dl kærnemælk
2 øko-citroner
Pisk sukker og æggeblommer hvidt – tilsæt ymer og kærnemælk. Skyl citronerne, riv skallen og pres saften. Hæld afkølet karamelsirup i koldskålen og smag til med citronsaft og lidt reven citronskal. Anret karamelkoldskålen med masser af guf.
125 g sukker
1 dl vand
Karamellisér sukkeret på en tør pande, og kog den af med vand, til det bliver til en karamelsirup. Køl siruppen af.
175 g sukker
50 g vand
75 g honning
100 g æggehvider
Tag 25 g sukker til side. Kog resten af sukkeret op med vand og honning til 117 grader til en sirup – pisk samtidig hvider og de 25 g sukker stift. Lav guf ved at piske den varme sirup i de stive hvider, og fortsæt piskningen, til massen er kold.
Tip: Pynt evt. karamelkoldskålen med sæsonens bær.
__________