Til 4 personer

1 ottearmet blæksprutte
1 løg
1 laurbærblad
1 kg blåmuslinger
400 g jomfruhummerhaler
2 fed hvidløg
1 rød chili
1 håndfuld persille
400 g linguine
Salt
3 spsk. olivenolie
1 lille glas tør hvidvin
Sort peber

Kog den rensede blæksprutte (få evt. din fiskehandler til at rense den for dig) i rigeligt vand med laurbærbladet og løg skåret i halve. Den skal simre, ikke bulderkoge. Giv den ca. 40 minutter, og lad den derpå køle af i kogevandet. Nulr det mørke yderste lag skind af blæksprutten. Skær tentaklerne og hovedet i mindre stykker, og kassér næbbet, hvis det ikke allerede er fjernet af fiskemanden. Gå muslingerne efter – fjern evt. skæg, og kassér muslinger, som ikke lukker sig, når man banker på dem. Skrub resten rene med en svamp. 

Flæk jomfruhummerhalerne, og fjern den mørke streng. Pil og hak hvidløg fint. Skyl og flæk chilien, fjern kernerne, og hak chilien fint. Skyl, slyng og hak persillen. Sæt vand med rigeligt salt over til pasta, og kog pastaen al dente. Varm imens olien i en stor pande. Kom hvidløg og chili i, og giv det 30 sekunder, før du tilsætter muslingerne. Vend dem lidt rundt i olien i 1 minuts tid, og kom så hummerhaler og blæksprutte i. Tilsæt hvidvin, og vend igen rundt. Kom låg på, og lad det simre i 4-5 minutter, til muslingerne har åbnet sig helt.

Sigt vandet fra pastaen, og vend pastaen sammen med blæksprutte og skaldyr. Krydr godt med peber og drys med persille.

Tip:
Du skal ende med at have ca. 400 g renset blækspruttekød. Blåmuslingerne kan erstattes af andre muslinger.

SE OGSÅ: Linguine med jomfruhummer og sommergrønt
SE OGSÅ: Linguine med kalv & salvie

Tilbage til 7 italienske pasta opskrifter