Det er efterhånden blevet en stående joke, at Nørrebro er ved at oversvømme i mellemprislejerestauranter med slyngende naturvin i glasset, eklektiske deleretter uden egentlige kulturelle rødder på kortet og med pirrende musik på anlægget.

Og det er såmænd også sandt nok, for de popper stadigvæk op i stor stil. Ja, der er vel nærmest tale om ufiltreret gentrificering.

Men konceptet fungerer tydeligvis, og om det skal der ikke lyde ét ondt ord herfra. Det er ikke for ingenting, at Nørrebro stadigvæk er et af de mest – hvis ikke det mest – interessante kvarterer at spise i i ellers højt belagte København.  

En af dem, der har været med til at gøre Nørrebros spisescene til, hvad den er i dag, er restauratøren Simon Leo, der står bag stederne Omar, Safari, Lamar – og nu også Kima (den dedikerede ’The Wire’-fan vil måske se et mønster).

Ja, Kima hedder den nyeste tilføjelse i den restaurantserie, Leo startede for seks år siden, som åbner i morgen, fredag den 1. september.

Kima.jpg

Allerede da Simon Leo åbnede sin tredje restaurant, Lamar, trak han lidt væk fra stenbroen, da han placerede den på kanten mellem Frederiksberg og Vesterbro ved Det Ny Teater, og denne gang er han også kigget andetsteds hen end det dybe Nørrebro, nærmere bestemt mod Nordvest og den lille plads i krydset mellem Frederiksborgvej og Frederiksundsvej.

Ligesom de andre af Simon Leos steder tager Kima ikke udgangspunkt i ét køkken, men låner lidt hist og her, dog efter sigende med middelhavskøkkenet som udgangspunkt for smagsuniverset og -kombinationerne.