Polske Mati Pichci er på bare fem år blevet hverken mere eller mindre end en profil på den københavnske madscene. I 2019 kom han fra Warszawa og fik en praktikplads på Noma, hvilket er lidt af et under, for Pichci er slet ikke kok – han er uddannet i politisk videnskab.

Et halvt årti senere er han blevet sådan én, medier som dette følger og noterer, når der sker noget nyt omkring. Og det gør der nu. I løbet af dette forår – mest sandsynligt omkring 1. maj – åbner Mati Pichci nemlig sit nye spisested på Nordre Frihavnsgade på Østerbro i København. Navnet er Amator, hvilket både er latin for en elsker eller en ven, og som selvsagt også nikker til den omstændighed, at Pichci selv er en form for amatør.

”Der skal være en hjemlig stemning,” fortæller Mati Pichci til Euroman.

”Man kommer ind til et åbent køkken, men endnu vigtigere til ét stort langbord, hvor man sætter sig ved siden af, hvem end der nu sidder der i forvejen.”

Forrest i Pichcis patronhylster ligger omeletten – en folkekær kunstart, Pichci forfinede til det ekstreme på det nu hedengangne Psyche Café. Og lykkeligvis for alle Københavns mange æggehoveder rykker hofretten med til Østerbro.

”Alle omeletterne er friskpiskede hos os, men man kan også få en god grøn salat med sæsonens råvarer fra de bedste lokale producenter. Vi laver også citrontærte.”

Også på den visuelle og auditive front er der tænkt over tingene. På Amator kommer man til at sidde ved borde designet af polske Wiercinski Studio, beundre keramik fra Maga Yugo og Niko June og lytte til 40 år gamle vinylplader fra Pichcis polske forældre over anlæg fra Arda Audio. Og så har man det vel som blommen i et æg?

Amator får hjemme på Nordre Frihavnsgade 7 og åbner realistisk set 1. maj.