Foto: Flemming Gernyx

Opskrift: Bacontoast med ost og spejlæg

Perfekt til en søndag formiddag - med eller uden tømmermænd.

Ingredienser

18 skiver bacon
8 tykke skiver fast ost
8 skiver landbrød
50 g blødt smør
4 æg
Revet ost

Steg baconskiverne gyldne i ovnen ved 160 grader. 

Læg ost og bacon imellem hver af brødskiverne – gem lidt bacon til pynt – og når toastene er samlet, smøres de med smør på over og undersiden. 

Steg toastene gyldne på en pande, og giv dem ca. 5 minutter i ovnen bagefter ved 180 grader.

Steg 4 perfekte spejlæg, og top hver toast med dem samt revet ost og selvfølgelig det sidste bacon!

TIP
En god fast ost kan fx her være Havgus fra UNIKA eller Them krystalost.

LÆS MERE: Opskrift: Sådan laver du baconis og baconvafler

LÆS MERE: Opskrift: Baconmayonnaise på avocadomad med syltet løg og urter

LÆS MERE: Sådan skal den skæres: Pighvar med sauce tartare

Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter og Gastronomi