Foto: Chris Tonnesen

Opskrift: Sådan laver du baked beans med bourbon og bacon

Gastros Mira Arkin guider dig til den ideelle portion baked beans med bourbon og bacon. Bønnerne kan bruges til morgenæggene eller som tilbehør til pølser eller andet kød.

Ingredienser

400 g hvide bønner 
2 mellemstore løg
2 fed hvidløg           
75 g bacon
1 lille dåse koncentreret tomatpuré
1 spsk. friskhakket timian
3 spsk. mørk sirup
1½ tsk. groft salt
Friskkværnet sort peber
1 laurbærblad
½ tsk. cayennepeber
2 spsk. dijonsennep
100 ml bourbon
11 dl vand

Fremgangsmåde

Skyl bønner, men udblød dem ikke.

Pil løgene og skær dem ud i små tern.

Pil hvidløgsfeddene, og finthak dem.

Skær baconen ud i tern.

Kom alle ingredienser i en gryde, der kan gå i ovnen, rør rundt og læg låg på.

Sæt gryden i ovnen ved 125 grader eller brug en slowcooker. Lad bønnerne simre i 7-8 timer – gerne natten over.

TIP!

Bønnerne behøver ikke blive udblødt, de giftige stoffer forvinder ved langtidskogning over 100 grader.

LÆS MERE: Guide: De 11 bedste restauranter i Marrakech

LÆS MERE: Sådan laver du den perfekte bøfsandwich med sovs

LÆS MERE: Ny undersøgelse: spis langsomt og hold dig slank