Foto: Flemming Gernyx

Sådan laver du den perfekte bøfsandwich med sovs

Gastro guider dig til den komplette bøfsandwich med karamelliserede løg, sovs og peberrodscoleslaw

Bøfsandwich med karamelliserede løg, sovs og peberrodscoleslaw

600 g hakket oksekød

Olie til stegning

2 skalotteløg

1 dl æbleeddike

2 dl portvin

4 dl kalvefond

1 dl fløde

1 spsk. ribsgelé

1 spsk. Høgelundgaard

Salt

Peber

4 briocheburgerboller

Smør til stegning

5 kviste timian

Fremgangsmåde

Del kødet i 4 og form til hakkebøffer.

Pil løgene, og snit dem fint.

Steg bøfferne 4 minutter på hver side i olie, til de er rosa i midten.

På samme pande som bøffer steges løg gyldne. Tilsæt æbleeddike og portvin, og kog ind til en sirup. Tilsæt fond, og kog ind til det halve, smag til med fløde, ribsgelé, blåskimmelost, salt og peber.

Steg briochebollerne gyldne i smør.

Læg burgerne sammen med bøf, peberrodsslaw, bløde løg og timian, og hæld den sigtede sauce over.

Peberrodscoleslaw

 ½ knoldselleri

1 dl mayonnaise

1½ øko-citron            

2 spsk. revet peberrod

Salt

Peber

Skræl sellerien, og riv den på et rivejern.

Vend selleri, mayonnaise og peberrod sammen.

Riv citron og pres for saft.

Smag til med citronsaft og -skal samt salt og peber.

Bløde løg

6 skalotteløg

80 g smør

1 spsk. sukker

1 citron                    

Salt

Peber

Pil løgene og snit dem fint. Steg dem gyldne i smør med sukker.

Pres saften af citronen, tilsæt saften og lad fordampe på panden, smag til med salt og peber.

LÆS MERE: Carbonara-festival på vej til København

LÆS MERE: Touchdown Tapas: Her er menuen til Super Bowl

LÆS MERE: 3 Michelin-restauranter på Mallorca, du har råd til

Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter, Burger og Gastronomi