
Foto:
Sådan laver du den perfekte bøfsandwich med sovs
Gastro guider dig til den komplette bøfsandwich med karamelliserede løg, sovs og peberrodscoleslaw
Ingredienser
Bøfsandwich med karamelliserede løg, sovs og peberrodscoleslaw
- 600 g hakket oksekød
- Olie til stegning
- 2 skalotteløg
- 1 dl æbleeddike
- 2 dl portvin
- 4 dl kalvefond
- 1 dl fløde
- 1 spsk. ribsgelé
- 1 spsk. Høgelundgaard
- Salt
- Peber
- 4 briocheburgerboller
- Smør til stegning
- 5 kviste timian
Peberrodscoleslaw
- ½ knoldselleri
- 1 dl mayonnaise
- 1½ øko-citron
- 2 spsk. revet peberrod
- Salt
- Peber
Bløde løg
- 6 skalotteløg
- 80 g smør
- 1 spsk. sukker
- 1 citron
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Del kødet i 4 og form til hakkebøffer.
- Pil løgene, og snit dem fint.
- Steg bøfferne 4 minutter på hver side i olie, til de er rosa i midten.
- På samme pande som bøffer steges løg gyldne. Tilsæt æbleeddike og portvin, og kog ind til en sirup. Tilsæt fond, og kog ind til det halve, smag til med fløde, ribsgelé, blåskimmelost, salt og peber.
- Steg briochebollerne gyldne i smør.
- Læg burgerne sammen med bøf, peberrodsslaw, bløde løg og timian, og hæld den sigtede sauce over.
Peberrodscoleslaw
- Skræl sellerien, og riv den på et rivejern.
- Vend selleri, mayonnaise og peberrod sammen.
- Riv citron og pres for saft.
- Smag til med citronsaft og -skal samt salt og peber.
Bløde løg
- Pil løgene og snit dem fint. Steg dem gyldne i smør med sukker.
- Pres saften af citronen, tilsæt saften og lad fordampe på panden, smag til med salt og peber.
LÆS MERE: Carbonara-festival på vej til København
LÆS MERE: Touchdown Tapas: Her er menuen til Super Bowl
LÆS MERE: 3 Michelin-restauranter på Mallorca, du har råd til