Opskrift:
Denne jordbærparfait er noget nær den perfekte sommerdessert
Det er bare med at få spist alle de gode danske jordbær, man kan. Her er de brugt i en jordbærparfait med jordbær i Cointreau og dildblomster.

Ingredienser
Parfait
- 500 g jordbær
- 3 spsk. citronsaft
- 1 dåse sødet kondenseret mælk (397 g)
- 5 dl piskefløde
Topping
- 400 g jordbær
- 4 cl Cointreau
- 2 skærme dildblomster
- 200 g creme fraiche 38%
SÅDAN GØR DU
Parfait
- Kom jordbærrene i en gryde – halvér de største bær. Lad dem koge i 5 minutter, og sluk for varmen.
- Mos dem groft – der må gerne være klumper. Jeg bruger en kartoffelmoser til det.
- Lad jordbærmosen køle helt ned, og rør så citronsaft og kondenseret mælk i.
- Pisk fløden til skum, og vend den forsigtig sammen med jordbærblandingen. Kom blandingen i enten portionsforme eller én stor form (ca. 750 ml), og frys isen i 12 timer.
Topping
- Skær jordbær i skiver, og vend med Cointreau.
- Pluk blomsterne af den ene dildskærm, og vend dem i jordbærrene. Brug resten af blomsterne til pynt.
- Servér isen toppert med jordbær og en klat creme fraiche.