Opskrift: Kartoffelpizza med fennikel, gedeost og estragon
Denne pizza kræver få ingredienser og er en elegant måde at få brugt de kartofler, der gemmer sig bagerst i dit køleskab.

4 pizzaer
Total:1 time
Ingredienser
- 1 lille fennikel
- 300 g kartofler
- 200 g halvfast gedeost
- Salt
- Sort peber
- 2 spsk. olivenolie
- 1 håndfuld estragon
- 3 dl koldt vand
- 5 g gær
- 1 spsk. olivenolie
- 10 g salt
- 400-425 g hvedemel type 00
Sådan gør du:
- Rør gær ud i vand, og tilsæt olivenolie og salt.
- Tilsæt melet, og ælt dejen grundigt i mindst 10 minutter. Det er nemmest i en røremaskine, da dejen er ret fugtig.
- Hæld dejen i en beholder med låg, og lad den hæve i køleskabet i 12-16 timer.
- Tag ud af køleskabet 2 timer før brug.
- Del dejen i 4 stykker og form til kugler ved at folde dejen ind under sig selv. Lad dejkuglerne stå og efterhæve på et meldrysset bord.
- Brug derpå hænderne til at forme dejen til pizzabunde ved forsigtigt at trække i den.
Pizza
- Skyl fenniklen og skær i meget tynde skiver.
- Skyl kartoflerne – skræl dem evt. – og skær i meget tynde skiver.
- Fordel fennikel og kartofler over pizzabunde.
- Skær osten i skiver, eller smuldr den, og drys henover.
- Krydr med salt og peber og dryp med olivenolie.
- Bag pizzaerne i ovnen ved 250 grader i 10 minutter.
- Servér med drys af estragon.
