Opskrift: Kartoffelpizza med fennikel, gedeost og estragon

Denne pizza kræver få ingredienser og er en elegant måde at få brugt de kartofler, der gemmer sig bagerst i dit køleskab.

Kartoffelpizza
Offentliggjort

4 pizzaer

Total:1 time

Ingredienser

  • 1 lille fennikel
  • 300 g kartofler
  • 200 g halvfast gedeost
  • Salt
  • Sort peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld estragon
  • 3 dl koldt vand
  • 5 g gær
  • 1 spsk. olivenolie
  • 10 g salt
  • 400-425 g hvedemel type 00

Sådan gør du:

  1. Rør gær ud i vand, og tilsæt olivenolie og salt.
  2. Tilsæt melet, og ælt dejen grundigt i mindst 10 minutter. Det er nemmest i en røremaskine, da dejen er ret fugtig.
  3. Hæld dejen i en beholder med låg, og lad den hæve i køleskabet i 12-16 timer.
  4. Tag ud af køleskabet 2 timer før brug.
  5. Del dejen i 4 stykker og form til kugler ved at folde dejen ind under sig selv. Lad dejkuglerne stå og efterhæve på et meldrysset bord.
  6. Brug derpå hænderne til at forme dejen til pizzabunde ved forsigtigt at trække i den.

Pizza

  1. Skyl fenniklen og skær i meget tynde skiver.
  2. Skyl kartoflerne – skræl dem evt. – og skær i meget tynde skiver.
  3. Fordel fennikel og kartofler over pizzabunde.
  4. Skær osten i skiver, eller smuldr den, og drys henover.
  5. Krydr med salt og peber og dryp med olivenolie.
  6. Bag pizzaerne i ovnen ved 250 grader i 10 minutter.
  7. Servér med drys af estragon.