Opskrift: Sådan laver du gillardeau-østers med æblecider og friske æbler
Æblet kan så utrolig meget i køkkenet, både i det salte og i det søde. Og lige nu er æblerne bare bedst. Pluk dem, og spis dem – eller tag dem med i køkkenet, for eksempel til denne delikate østers-forret.

4 personer
Total:1 time
Ingredienser
- 4 gillardeau-østers
- 1 rødt aroma-æble
- Citronsaft
- 8 kugler råsyltet kartoffel (se boks)
- 1 flaske æblecider
- 1 bakke karse
Persilleolie:
- 100 g persilleblade
- 50 g vindruekerneolie
Råsyltet kartoffel:
- 100 g æbleeddike
- 100 g sukker
- 100 g vand
- 2 kartofler
Sådan gør du:
- Åbn østersene, lugt til dem, om de lugter godt/af friskt hav, og tjek herefter for eventuelle skaller. Løsn østersene i deres skaller, og vend dem om, så de ligger flot.
- Skyl og skræl æblet, og lav små kugler med et parisiennejern af det. Stænk æblekuglerne med lidt citronsaft, så de ikke bliver brune.
- Anret 2 kugler syltet kartoffel og 2 æblekugler oven på hver østers, og kom efterfølgende 10 dråber æblecider ned i hver østersskal, og herpå lidt persilleolie, der vil få væsken til at skille. Pynt af med klippet karse.
Persilleolie:
- Blend de skyllede og aftørrede persilleblade med olien i 8 minutter, og sigt derefter væsken igennem et klæde.
- Sæt på køl indtil servering.
Råsyltet kartoffel:
- Eddike, sukker og vand koges op, og syltelagen køles ned.
- Imens skrælles kartoflerne, og der laves små kugler af dem med et lille parisiennejern.
- Udvand kartoflerne i koldt vand i 1 times tid, og dæk dem efterfølgende af syltelagen natten over.