Skær baconen i fine tern, og steg dem sprøde på panden. Vask porren, og skær den i skiver. Pil hvidløgsfeddet, og finthak det. Steg porre og hvidløg blødt i smør og smag til med salt og peber. Bland bacon heri. Kom fyldet over en tærtedej i en form.
Rør gruyére, æg, fløde og lidt muskat sammen, og hæld massen over tærtefyldet. Bag tærten i ovnen ved 160 grader i ca. 15-20 minutter. Servér straks med røget laks til.
Annonse
250 g mel
170 g koldt smør
1 lille æg
1 tsk. salt
evt. lidt koldt vand
Hæld melet i en skål. Skær smørret ud i små tern, og bland dem sammen med melet, til det er homogent og grynet. Pisk ægget sammen, og arbejd det ind i dejen, indtil den er jævn. Stil dejen på køl i min.
1 time. Rul dejen ud, og put den i en stor eller flere små tærteforme. Prik huller tærten eller tærterne med en gaffel.
Tip: Baconen kunne som her være Slagter Aalbæks. Har du ikke en gruyére, kan lignende ost bruges. Nimb røger naturligvis selv deres laks, vi andre købes os bare fra det.
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.