Rørt tatar med fritter
Få Nimbs opskrift på rørt tatar med fritter her...


150 g kalveinderlår
½ skalotteløg
Estragon
Brøndkarse
Kørvel
Hak kødet groft. Pil det halve løg, og finthak det. Skyl, afdryp og hak urterne. Vend alt med en mayonnaise og servér med rugbrødstuiles.
1 past. æggeblomme
1 tsk./spsk. sennep
1 tsk. æbleeddike
3 dl vindruekerneolie
Salt
Peber
Rør æg, sennep og eddike sammen i en skål. Pisk lidt olie i. Og tilsæt så resten af olien i en tynd stråle under hurtig piskning, når mayonnaisen så småt samler sig. Smag til med salt og peber.
¼ rugbrød, daggammelt
Smeltet smør
Havsalt
Skær brødet i skiver a ca. 2 mm på en pålægsmaskine eller få din bager til det. Læg på en bageplade, pensl med smør og drys med havsalt. Bag gyldne ved ca. 150 grader.

2 bagekartofler
1 l neutralsmagende olie
Skær kartoflerne i bjælker og udvand natten over. Damp i ovnen ved 100 grader i ca. 15-20 minutter og fritér derefter, til de er gyldne og sprøde.
__________