Sådan laver du den perfekte kartoffel-pizza
Kartoffel-pizza

Sådan laver du den perfekte kartoffel-pizza

Sådan laver du den perfekte kartoffel-pizza

Nej, du kan ikke få den med ananas.

 Kartoffelpizzaen er genial i sin enkelhed. En smidig dej, tynde kartoffelskiver, et skvæt olivenolie, blød ost, et drys krydderurter og en brandvarm ovn er alt, der skal til for at gøre dig til festens midtpunkt.

Du kan nok ikke klare den på de berømte 10 minutter, til gengæld vil dine gæster finde det vældig fornøjeligt at se dig få mel på forklædet og sved på panden, mens du bager, og de drikker.

Kartoffelpizzaen er vel også den mest taknemmelige i pizzafamilien, hvad angår sprødhed, fordi der ikke er nogen sovs, der kan gennembløde bunden. Hvis du har en pizzasten, så brug den endelig, men du kan sagtens få knas i bunden med en normal bageplade.

LÆS OGSÅ: 12 steder du kan spise mad til din øl

Det skal der i

(Til 2-3 personer)

2,5 dl lunet vand (1 dl nykogt vand rørt sammen med 1,5 dl koldt vand, så undgår du bakterierne i det lunkne vand i hanen)
15 g gær
1,5 tsk. havsalt
400 g italiensk tipo 00-mel
2-3 bagekartofler
Olivenolie
½ bundt rosmarin
250 g bøffelmozzarella
Flagesalt

Sådan gør du

1.
Forbered dejen: Rør gær og salt ud i vandet. Tilsæt melet lidt efter lidt. Tag dejen ud på bordet, og ælt den grundigt, til den er glat og sej. Dæk den til med film, og lad den hæve lunt i tre timer. Slå den ned, og form den til to kugler. Dæk dem med film, og lad dem efterhæve i mindst en halv time. Forvarm ovnen til maks. varme. Hvis du har en pizzasten, så læg den med ind til opvarmningen.

2.
Skræl kartoflerne, og skær dem i millimetertynde skiver med et mandolinjern eller en kartoffelskræller. Læg dem i vand, så de ikke tager farve.

3.
Riv mozzarellaen i strimler.

4.
Pluk og hak rosmarinen fint.

5.
Drys mel på bordet, og rul dejklumperne ud til en tykkelse på omtrent 4 mm. Rul dem forsigtigt omkring kagerullen, og lemp dem over på en bageplade med bagepapir, alternativt over på pizzastenen.

6.
Læg kartoffelskiverne overlappende som fiskeskæl, så de dækker hele dejen bortset fra en tynd kant. Drys rosmarinen over, og pensl kartoffelskiverne med olivenolie.

7.
Sæt pizzaerne i ovnen, og bag dem ca. 10-15 minutter, indtil kartoflerne har fået farve og er tilberedte – de må helst ikke være for al dente. Tag pizzaerne ud, fordel mozzarella-strimlerne på dem, og sæt dem ind igen et par minutter, så mozzarellaen kan smelte.

8.
Tag pizzaerne ud, og giv dem et let drys flagesalt. Server eventuelt med hvidløgs- og chiliolie. Olien på billedet er lavet af to fed finthakket hvidløg og to finthakkede friske chilier uden kerner, der er overhældt med opvarmet olivenolie og har trukket en halv time. Kan gemmes i lufttæt beholder i køleskab, hvis du ikke får spist det hele.

LÆS OGSÅ: Opskriften på succes: Det spiser FCK-spillerne for at komme til tops

LÆS OGSÅ: De 10 mest populære cocktails i verden

LÆS OGSÅ: Nyd det, mens du kan: I 2050 kan det være slut med sushi