Softice med jordbær og rabarberkys
Mira Arkins gastronomiske ur står på sommertid, og sommertid er jordbærtid. Her serveres en dessert med sommerens ultimative bær.
800 ml vaniljeis
100 g jordbær
1 spsk. flormelis
Lad isen stå i køleskabet i 1 time, inden den skal spises, så den er blød. Skyl og nip jordbærrene. Blend dem sammen med flormelis til en coulis. Rør den bløde is til softice. Kom jordbærcoulis i, og rør ganske let i det. Servér med sprøde rabarberkys.
1 æggehvide
1 spsk. rabarbersirup
60 g sukker
Rød frugtfarve
Udstyr: sprøjtepose m. stjernetylle
Pisk æggehviden stiv, tilsæt rabarbersirup og pisk så sukkeret i lidt efter lidt, til marengsen er helt blank. Dryp sprøjteposen i begge sider med et par dråber rød frugtfarve, og fyld så marengsen på. Sprøjt marengsen ud i små kys på en bageplade med bagepapir. Bag sprøde i ovnen ved 100 grader, i ca. 1½ time. Sluk for ovnen, og lad kyssene køle af i ovnen.
__________