Månedens restaurant, Ristorante Cortona, giver dig her opskriften på deres forret Scampo steccato su crema di patate - eller nærmere betegnet stegt jomfruhummer med kartoffelcreme...
Pil skallerne af de rå jomfruhummere, og fjern den sorte streng. Skræl kartoflerne og skær julienne.
Pil løgene og skær julienne. Skyl og afdryp salaten, og skær den ud. Skyl tomaterne, og gør ét af to: skær dem alle ud i kvarter og servér rå, eller fritér dem hele. Steg kartofler og løg i olivenolie. Kom vand ved og lad det koge uden at bulderkoge i 30 minutter.
Annonse
Blend derpå det hele til en kartoffelcreme, der smages til med salt, peber og en smule kanel.
Steg derefter jomfruhummerne ved høj varme i olivenolie, kom salt og peber på. Anret de lune jomfruhummere på den ligeledes lune kartoffelcreme og giv tomaterne til sammen med lidt salat, der blot er vendt med lidt olivenolie og salt, og top så til sidst med et enkelt purløgsstrå på hver anretning.
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.