Mange danskere har det sikkert sådan, at hvis man skal ha’ en ordentlig en på rejseopleveren, så skal man langt væk - eller i al fald til ’sikre’ destinationer som London, Barcelona eller Berlin. Men hvorfor ikke bare smutte ind til naboen - til svenskerne, for Stockholm er ubetinget en af Europas mest attraktive storbyer.
__________

Operakällaren


En stockholmsk klassiker, der for nylig er blevet 300 % opdateret. Blev Årets restaurant i White Guide for bedste helhedsoplevelse. Vidunderligt beliggende ved havnen.

Operakällaren
Operahuset
Karl XII’s Torg
S-111 86

operakallaren.se

Fortsætter på næste side...

Frantzén/Lindeberg

/link/40aba58f9fbf43438f37364e74d1c4e2.aspx" alt="" />
Den anden restaurant med to michelinstjerner i Stockholm. Ser lumsk parfumeret ud med sin Laura Ashley-indretning, men man skal heller ikke her skue hunden på hårene – maden er i top, med kant og helt uden fims!  Ligger i Gamla Stan.

Frantzén/Lindeberg
Lilla Nygatan 21
111 28

frantzen-lindeberg.com
Vassa Eggen


Restauranten har taget turen fra fine dining til steakhouse, og det SUPERsteakhouse! Ikke a la Jensens (Jönssons påsvensk?), men mere a la MASH. Man kan dog også få fisk. Og sågår raw food! Men det er kødet, der er i fokus.  Har man været i Saluhallen på Östermalmstorget og er blvet godt sulten, har man Vassa Eggen lige for.

Vassa Eggen
Birger Jarlsgatan 29
S-103 25

vassaeggen.com Ulla Winbladh


Nu er mormorkøkkenet jo svært populært herhjemme, og har man lyst til at stifte bekendtskab med det svenske ditto, så er det absolut det gamle spisested Ulla Winbladh, man skal frekventere. Her fås svensk husmandskost af bedste kvalitet – og stedet har da også en bib gourmand! Tag en af de små turbåde ud til Djurgården, hvor restauranten ligger. Men ikke uden forudgående booking.

Ulla Winbladh
Rosendalsvägen 8
S-115 21

ullawinbladh.se
__________

SE OGSÅ: 5 pizzaer: Klassisk og nynordisk
SE OGSÅ: 6 unikke og velsmagende fiskeretter

TWITTER: Følg gastro på twitter »
FACEBOOK: Bliv ven med gastro på facebook »