Velkommen til det nye Euroman Premium – mere originalitet til dig

Store og stærke madoplevelser fra det indiske køkken
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: India Royale, Kashmir, Masala Corner, Restaurant Paprika, Tandoori BBQ & Tandoori Masala.

Store og stærke madoplevelser fra det indiske køkken

Det indiske køkken er velsmagende med skønne aromatiske krydderier som spidskommen, karry, chili og hvidløg, og klassiske indiske opskrifter som Tikka Masala, butter chicken og gode naanbrød har i flere år været blandt danskernes favoritter, siden de første indiske restauranter åbnede for 20-30 år siden.

Maden er sund og lækker og så lægger indisk mad altid op til hyggeligt socialt samvær omkring de mange retter. Vi har samlet en række spændende indiske restauranter, som alle er tro mod det aromatiske indiske køkken.

Klassiske og autentiske indiske retter tandoorimasala.jpgTandoori Masala åbnede for 20 år siden på Vesterbro og senere på Nørrebro med en drøm om at lave autentisk indisk mad, hvor der var fokus på kvalitet og på at give gæsterne en kulinarisk madoplevelse som i Indien.

Menukortet har noget til alle, om du er til den klassiske Butter Chicken eller vegetarretten Daal, kan det hele tilpasses dine smagsløg.

Du kan også vælge en af menuerne, som har alt godt fra køkkenet, hvor man starter med en G&T og slutter af med en Masala Chai. Desuden har restauranten også indisk vin og to indiske øl, Cobra og Kingfisher.

Traditionelt indisk mad med et strejf af SkandinavienKashmir_wa0002.jpgKashmir har siden 1982 været bannerførere i udbredelsen af indisk madkultur i Danmark, og bryster sig i dag med tre afdelinger i henholdsvis København, Frederiksberg og Køge. Et besøg hos Kashmir betyder lækker mad fra det traditionelle indiske køkken med et strejf af Skandinavien

Mottoet er simpelt: ”vi er forskellige, men mad binder os sammen".

Der lægges derfor vægt på traditionelt håndværk og gode krydderier, man mærker stoltheden over retterne, som altid er hjemmelavede. Alle afdelinger er også forsynet med en tandoori-ovn, hvori der bages lækre friske (garlic) naan ligesom i hjemlandet.

Alt andet lige er madoplevelsen hos Kashmir altid er en tand(oori) bedre.

Indiske specialiteter i en afslappet atmosfæreindia_royal_01_1264.jpgVelkommen til India Royale Lyngby, hvor nordiske traditioner går hånd i hånd med gedigen nordindisk mad tilberedt fra bunden.

Vores indiske kokke har speciale i curry og tandoori retter, og vi lægger vægt på en simpel smagfuld stil og hyggelig afslappet atmosfære i lokalerne på Lyngby Hovedgade 51, designet af den kendte tv-designer Anders Faarborg.

Vores mission er ret simpel – nemlig at give alle vore gæster en god oplevelse med det nordindiske køkken i behagelige omgivelser.

40.000 butter chicken på to år
Masala-3.jpgI Storms Pakhus i Odense byder de to indiske madboder på hver deres indiske specialiteter.

Hos Masala Corner er butter chicken en absolut bestseller. Siden madboden åbnede for to år siden, er der blevet langet over 40.000 portioner butter chicken over disken.

Hvis du bare er snacksulten, så prøv samosa chaat - så bliver det ikke mere autentisk indisk. De lækre, sprøde samosaer toppes med vegansk kikærtecurry forskellige, lækre chutneys og grønt.

”Paprika” stimulerer alle smagsløgPaprika_3.jpgSamosa, butter chicken og lam på spyd stegt i 400 grader varme tandooriovne. I Odense kan du få alle smagsløg stimuleret på indisk manér.

Abdul Manan Mohammad har igennem 12 år drevet den indiske restaurant Paprika i Nørregade – kun 100 skridt fra banegården - og to street food boder i det ekstremt populære Storms Pakhus, som også kun er en kort gåtur over byens bro ned mod havnen.

Paprika tilbyder de et bredt udvalg af indiske gryderetter med lam eller kylling serveret med ris eller naanbrød. Prøv f.eks. langtidssimret lammegryde eller Viindalo, som ikke er for sarte smagsløg. Den indeholder tre slags chili – grøn, rød og den ekstremt stærke habanero-chili.

Wow-effekt i Pakhuset
TandooriBBQ_41fcde.jpgHos den anden indiske madbod i Pakhuset Tandoori BBQ er der wow-effekt, når medarbejderne svinger de lange spyd med lam eller kylling ned i de traditionelle og autentiske tandoori-ovne.

Tandoori-ovnene er kæmpestore lerovne dekoreret med smukke klinker udenpå. Folk stopper fascineret op for at se, hvordan spyd med kød og grøntsager eller naanbrød, ryger ned i tandoorien, som kan opnå en temperatur på op til 400 grader. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Restauranter, Mad og Gastronomi