Trifili med makroner og æblekompot

Æblerkompot

4 æbler – syrlige, fx Fillipa, Ingrid Marie eller vanda
1⁄2 dl vand
Lys moscovadorørsukker
1⁄2 vaniljestang – fx den kraftige polynesiske

Æblernes kernehuse fjernes, men skrællen bevares. De skæres i grove stykker og blandes sammen med vand, sukker, vaniljekorn- og stang. Simrer stille og roligt indtil æblerne er halvt mos og halvt faste. Smag evt. til med mere sukker og stil koldt.

Kompotten kan holde sig i flere dage, og bliver kun bedre.

Råcreme

2 1⁄2 dl piskefløde
50 g lys moscovadorørsukker
2 spsk. vand
2 æggeblommer

Pisk fløden. Kog sukker og vand op og pisk det sammen med æggeblommerne. Der skal piskes til! Når blandingen er luftig efter ca. 3-4 minutter, blandes det med den piskede fløde.

Anretning

4 store marcipanbaserede makroner
4-8 cl god brandy el.lign.
100 g mandler

Gode makronbunde kan fås hos anstændige bagere eller laves evt. på bestilling. De stænkes med brandy, og dernæst arrangeres æblekompotten og til sidst råcreme ovenpå dem. Hak og rist mandlerne, og anvend dem som pynt øverst. Stil dem koldt i et par timer, inden servering.

Se også: 4 klassiske desserter til en sød weekend »