Vandbakkelser med jordbær, rabarber og letpisket vaniljefløde
Til 4 personer
2 dl vand
100 g smør
100 g mel
4 æg
Flormelis
Varm vandet op i en gryde, og smelt smørret i det. Tag så gryden af varmen, og rør melet i ’smørvandet’. Sæt gryden tilbage på varmen, og rør dejen godt, til den slipper skeen. Og lad den derpå afkøle. Rør æggene i den afkølede dej. Sæt dejen på en bageplade med bagepapir – 1 skefuld dej med pæne mellemrum. Regn med 8-10 vandbakkelser pr. plade, de hæver ret meget. Bag dem i ovnen ved 200 grader i godt ½ time – de kan evt. genopvarmes inden servering, hvis de ikke skal spises med det samme. Flæk og fyld bunden med jordbærpuré og bagte rabarber, drys flormelis på toppen af vandbakkelserne, og giv letpisket vaniljefløde til. Hvis man synes, kan man også byde lidt sorbet af jordbær eller rabarber til – hjemmelavet eller færdigkøbt.
Bagte rabarber:
2 stængler rabarber
1 spsk. sukker
1 stang vanilje
Rens rabarberne, og del dem i stykker af 8-10 cm. Læg dem tæt sammen i en ovnfast skål. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør vaniljekornene med sukker, og fordel det over rabarberne. Dæk fadet med stanniol, og bag rabarberne i ovnen ved 125 grader, til de er møre.
Tip: Rabarberne kan bages i god tid i forvejen.
Jordbærpuré:
250 g jordbær
Skyl og afdryp jordbærrene rigtigt godt og længe, så de er helt tørre, og nip dem så. Purér alle jordbærrene på nær ca. 50 g, så der ender med at være ca. 2 dl. Halvér den resterende del jordbær og læg i pureen.
Letpisket vaniljefløde:
1 stang vanilje
1 spsk. flormelis
2½ dl piskefløde
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med flormelis, tilsæt fløden og pisk til en letflydende konsistens.
__________
Restaurant Lumskebugten
Esplanaden 21
1263 København K
Tlf. 3315 6029
www.lumskebugten.dk
__________
TILBUD: 4 numre af gastro + Grillforklæde & handske fra Georg Jensen Damask
SE OGSÅ: 3 søde med citron
SE OGSÅ: Karamelkoldskål med marengs