Bland mel og bagepulver sammen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør vaniljekorn, sukker og smør sammen.
Tilsæt cremefraiche, og rør æggene i 1 ad gangen. Kom mel og bagepulver i, og sørg for at røre dejen grundigt sammen. Smør en sandkageform med smør, og beklæd den med bagepapir. Fyld dejen i formen, og bag kagen i ca. 40 minutter ved 175 grader.
Servér 1 skive kage med bagt frugt og honning, 1 klat vaniljeyoghurt og drys af ristede pinjekerner.
1 kg blandede stenfrugter
100 g flydende honning
Annonse
10 kardemommekapsler
4 kanelstænger
100 g pinjekerner
Halvér frugterne og fjern stenene. Kom frugten i et ovnfast fad, og hæld honning over. Kom kardemommekapsler og kanelstænger i en morter, og giv det et par slag, så smagen frigøres. Vend krydderierne sammen med frugt og honning, og bag det i 15-20 minutter ved 180 grader. Rist samtidig pinjekernerne i ovnen i 8-10 minutter.
½ vaniljestang
300 g græsk yoghurt
1 toppet spsk. flormelis
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør vaniljekornene sammen med yoghurt og flormelis. Tip: Stenfrugter kan være fx ferskner, blommer og abrikoser – gerne alle 3 slags.
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.