Elias Ehlers har sat komikerkarrieren på pause og arbejder nu som kropsterapeut: ”Det er vildt, hvor rart ens liv kan være, hvis man gør, hvad man har lyst til” scroll-down

Elias Ehlers har sat komikerkarrieren på pause og arbejder nu som kropsterapeut: ”Det er vildt, hvor rart ens liv kan være, hvis man gør, hvad man har lyst til”

I 2006 var Elias Ehlers en af Danmarks mest fremadstormende komikere, da han samme år vandt DM i stand-up. I dag har han parkeret komikken og er i stedet blevet kropsterapeut med egen praksis. Vi har talt med Elias Ehlers om vejen til at vinde DM i stand-up, hans stresssammenbrud, der fik ham til genoverveje sit arbejdsliv, og hans nye liv som krops- og ’indre barn’-terapeut.

Af Marcus Højgaard
Foto: Tobias Nicolai
Karriere Euroman

Elias Ehlers husker du måske. Med sin charmerende og afdæmpede facon slog han igennem som komiker i slutningen af 00´erne. Gennembruddet var en kulmination på, at han i halvandet år havde valgt at sætte alt på ét bræt for at slå igennem i en branche, der ellers ikke tillader slinger i valsen, hvis man vil gennem nåleøjet.

Presset om at være den bedste og målet om anerkendelse, udsolgte sale og evig udvikling viste sig at kamme over, da Elias Ehlers blev ramt af et stresssammenbrud.

Det selv samme sammenbrud skulle dog vise sig, at åbne nye døre, da han efter et forløb med kropsterapi, fandt en ny og anderledes mening med tilværelsen.

Det blev til en karrieresti, der ikke stod skrevet i stjernerne, da Elias Ehlers i 2006 vandt DM i stand-up og året efter lavede 119 betalte jobs. På trods af det har han med en ny tilværelse i den lille jyske by Vildbjerg og med nyt arbejde som kropsterapeut, der tillader fridage og fokus på sin familie, aldrig været mere tilfreds. Friheden har for alvor fået frit spil hos den i øjeblikket pensionerede komiker.

Har du på noget tidspunkt fortrudt, at du har skiftet karriere?

”Absolut ikke. Først og fremmest har jeg aldrig sagt, at jeg er stoppet med at lave stand-up. Det giver mig en følelse af frihed, at jeg bare kan starte igen, hvis jeg får lysten tilbage. Jeg er ret overbevist om, at jeg kommer til lave stand-up igen, når jeg ikke er økonomisk afhængig af at tjene penge på mine shows. Skal jeg lave stand-up igen, skal det ikke være på grund af et økonomisk incitament.

I mit arbejde som kropsterapeut har jeg mine faste klienter, hvor jeg behandler 2-3 om dagen, og det passer mig langt bedre end at have drøntravlt hver eneste dag.

Som kropsterapeut tjener jeg i dag en tredjedel af, hvad jeg tidligere tjente som komiker. Det har blandt andet betydet, at min familie og jeg er flyttet tilbage til Holstebro, hvor vi har købt et hus til en million, og det er billigere end en treværelses andelsbolig på Islands Brygge. Huset og provinsen har blandt andet givet mine børn mere plads, og selv nyder jeg at tilbringe tid i den have, der har fulgt med huset.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Job og Stand-up