Dette interview blev oprindeligt bragt i vores nyhedsbrev Morgenpost, der hver fredag morgen udkommer med en samling af det allerbedste, vi har set på internettet i løbet af ugen. Veloplagt, velskrevet og altid med en ambition om, at man skal gå opløftet ind i weekenden, når Morgenpost er læst til ende. For at læse hele nyhedsbrevet skal du skrive dig op her.

Henrik Qvortrup er journalist, podcastvært og en af dem, der gør den danske mediebranche lidt mere kulørt. Hans podcast ’Q&Co’ er blandt landets mest lyttede, og hans stil som syleskarp og kritisk interviewer gør den også til en af de få podcasts, jeg selv lytter rituelt til hver eneste uge. Jeg var selv medvært i sidste uge, og så er det da oplagt at få lidt Qvortrup tilbage retur i Morgenposten. En fornøjelse at byde velkommen til Henrik herunder.

Hvad undrer du dig over, aldrig er blevet en hype?

”Det meget oversete produkt mintchokolade. Jeg får at vide, at det er sindssygt dårlig smag, men jeg vil gerne udtrykke min store support til alle denne verdens After Eight-entusiaster. Jeg kan varmt anbefale den billige fra Netto til 7,95 kroner. Der er ingen grund til at gå efter noget dyrere.”

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har?

”Et kunstværk, der hænger på væggen, som forestiller en fisse. Det er lavet i rya, altså en form for tæppe, og er i naturlig størrelse, vil jeg vurdere. Vi har også fået installeret en sauna med diskolys.”

Hvad har du senest brugt 1.000 kroner på?

”Et overraskende, chokerende dyrt indkøb i Spar-købmanden i Jyderup. Vi bor for tiden i vores sommerhus i Kalundborg og handlede på vej hjem. Lige pludselig koster det 1.100 kroner at handle, selvom det kun er almindelige fornødenheder som eksempelvis frysepizza, der ryger i vognen.”

Hvilken rejsedestination vender du altid tilbage til?

”Italien. Jeg har været over det hele, lige fra Sicilien til Norditalien. Bella Italia! Der er noget helt unikt ved den der tjekkede, afslappede og alligevel selvbevidste livsstil. Det er et gudesmukt land, og maden er fantastisk. Jeg kunne godt se mig selv sidde i en lille by i et gammelt hus og henslæbe mine sidste år. Sidste gang, vi var i Italien, var vi i Firenze, og det er jo så danskertungt, at man skulle tro, man var til håndbold i Herning. Men Italien kan noget.” 

Hvornår vidste du, at du var god?

”Jeg kan genkalde mig en følelse af, at ’nu kører det, gamle dreng’. Den stammer helt tilbage fra min praktiktid som journalist på Berlingske, hvor jeg fik min første forside. Jeg havde en del forsider, selvom jeg blot var praktikant, og hver gang havde jeg følelsen af, at hvis jeg som en Aarhus-dreng kunne skrive forsider til selveste Berlingske, så kunne det ikke være helt tosset.”

Følg Henrik Qvortrup her.