I sammenligning med Lance Armstrongs utrolige sports-svindel er danske Michael Rasmussen bare en lille bleg løgner. Den nye dokumentarfilm om Lance Armstrong, ’The Armstrong Lie’, nøjes ikke med blot at fortælle om hvilke stoffer og hvornår, de blev indtaget.

Den sætter også fokus på mange af de personer rundt om cykelrytteren, der snød sig til syv sejre i Tour de France. Blandt andet hans læge Michele Ferrari, der om nogen er en af nøglerne til forståelsen af, hvordan det lykkedes Armstrong at vinde Tour de France syv gange i træk.

Se trailer her:

Filmen giver også et blik ind i cykelsportsorganisationen UCI, hvor den daværende UCI-præsident Hein Verbruggen officielt tog afstand fra dopingen, men samtidigt advarede Armstrong og andre ryttere, hvis de var i fare for at blive opdaget.

Egentlig var det instruktøren Alex Gibney hensigt at følge Lance Armstrong under sit comeback i 2009, der en gang for alle skulle bevise hans renhed. På det tidspunkt stod Armstrong stadig som et symbol på, hvordan vilje kan føre en mand fra alvorlig kræftsygdom til at stå på tinderne i verdens hårdeste cykelløb.

I stedet er filmen blevet en historie fortalt over fire år om den formentlig største svindel i sportshistorien.

”Vi ville lave en film om et comeback, og vi fik ubegrænset og hidtil uset adgang til Armstrong og kulissen bag Tour de France. Men undervejs i processen kollapsede en af cykelsportens største legender og myter i vores tid, ”fortæller producer Frank Marchall.

Filmen ’The Armstrong Lie’ har premiere i USA den 8. november og vises på CPH:DOX den 9. november.

LÆS OGSÅ Fanatisk sundhed skaber ny spiseforstyrrelse

TWITTER Følg os på twitter