Casper & Mandrilaftalen
Foto: DR

Sådan opstod navnet ’Casper & Mandrilaftalen’

’Casper & Mandrilaftalen’ er navnet på et af de mest absurde, opfindsomme og underholdende programmer i dansk fjernsyn nogensinde. Her 20 år senere er de samlet i det nye nummer af Euroman, hvor de blandt andet fortæller, hvor navnet til den legendariske serie kommer fra.

Inden premieren i marts 1999 diskuterede Casper Christensen og Lasse Rimmer, hvad programmet skulle hedde.

”Vi ville gerne have, at folk ikke vidste, hvad det var, de fik, når de tændte fjernsynet. Titlen måtte gerne lyde som en dokumentarudsendelse eller noget med en traktat,” siger Lasse Rimmer.

Casper Christensen havde i det britiske månedsmagasin Loaded set billedet af en mandrilabe, der holdt et piskeris. Overskriften var ’Why?’ ”Det morede mig,” husker Christensen om magasinets absurde, indforståede hentydning til antikrigsplakaten fra 1970’erne med samme tekst og billedet af en døende soldat.

Casper Christensen kunne ikke slippe billedet af aben, og dermed var programmets navn født. På DR2 krævede ledelsen, at navnet Casper Christensen indgik i titlen, men værten strittede i mod.

”Jeg var træt af at skulle være ’Casper Christensen’. Jeg ville lave et lille, underligt talkshow, hvor man kunne dumme sig og eksperimentere.”

Han indgik et kompromis med DR2, og dermed opstod titlen ’Casper & Mandrilaftalen’. I dag kendes programmet som ’Mandrillen’ eller ’Mandrilaftalen’, og dermed fik Casper Christensen alligevel sin vilje.

Du kan læse interview med Casper Christensen, Frank Hvam, Lars Hjortshøj og Lasse Rimmer i det nye nummer af Euroman, der er på gaden nu.

Se, hvad vi ellers skriver om: Satire, Casper Christensen, Serier og Danske serier