I en nylig skilsmissesag blev en rigmand pålagt at betale sin ekskone 210 millioner kroner. Bare ærgerligt, sagde han, jeg har ikke de penge.

Men så gik kvindens detektivbureau i gang med at nærstudere manden, og ikke mindst hans børns færden. Og ved et kig på børnenes geotaggede Instagram-opslag fandt de frem til seks ejendomme registreret i farens navn i andre lande.

LÆS OGSÅ: Han forsvarer skattesvindlere og momsfuskere: "Jeg har aldrig siddet tilbage med dårlig samvittighed"

Det skriver Guardian, der beretter, at rigmandsbørns Instagram-billeder i stigende grad bliver brugt af efterforskere, der ønsker at finde frem til skjulte formuer i forbindelse med søgsmål.

LÆS OGSÅ: Tag på ferie med de ægte rich kids

 

 

 

A post shared by Anna Fongaro (@annafongaro) on

Et cybersikkerhedsfirma finder ifølge Guardian 75 procent af alt deres bevismateriale på sociale medier i sager, der involverer søgsmål i forbindelse med skilsmisser og udeståender mellem oligarker.

En anden efterforsker fortæller avisen, at sociale medier er ”det første, de går ombord i,” når de leder efter skjulte midler. Hans efterforskningsbureau hjalp for eksempel klienter i en sag, hvor modstanderen påstod ikke at have nogen penge, indtil bureauet fandt billeder af hans børn i Bahamas ombord på en luksusyacht til 175 millioner.

En ting er, at rigmandsbørnene uforvarende kommer til at afsløre velstanden, der skulle være gået under radaren, når de poster sig selv foran private jetfly, bællende magnumchampagne og med benene i infinity pool’en, og at de dermed giver modstandere i søgsmål beviserne i hænde.

Noget andet er, at de med den manglende diskretion udsætter sig selv og deres familie for bedrageri, afpresning og cyberkriminalitet. De gør sig til et let bytte for forbrydere, der monitorerer, hvor de store penge gemmer sig.

Som en af efterforskerne fortæller Guardian, behandlede han en sag om en ung arving, der tog på ferie. I mellemtiden sendte hackere falske regninger for privatfly, luksusvillaer og powershopping til familiens kontor. I alt for et beløb på mere end seks millioner kroner.

Som efterforskeren siger til Guardian:

”Det var først, da far blev sur over regningernes størrelse, at der var nogen, der tænkte på at kontakte hende og undersøge sagen. Så let er det.”

Hvis du har lyst til at følge med i de rige børns excesser, så er kontoen richkidsofinstagram et godt sted at starte 

@amg_01_amg 💸

Et opslag delt af Rich Kids On The World 💸 (@richkidsontheworld) den

Moscow's sexiest girl @oksannnn 💸 👑 With love from @richkidsofig_rkoi 💓

Et opslag delt af Rich Kids On The World 💸 (@richkidsontheworld) den