Anders Thomas Jensen og Mads Mikkelsens venskab fik en hård start. Faktisk startede det hele med et slagsmål, hvor de rodede rundt på gulvet. Det fortæller to af Danmarks mest markante skikkelser i dansk film i det nye nummer af Euroman.

På trods af den turbulente begyndelse har de siden udviklet et stærkt partnerskab - både professionelt og privat. Og deres samarbejde kan snart ses i den nye komediefilm ’Mænd og høns’ (Se traileren her).

Mads, er det nemt at være ven med Anders Thomas?

MM: Det sker selvfølgelig, at vi støder sammen, men det er vi rimelig gode til at tage hurtigt. Jeg går ikke og bitcher over Anders Thomas derhjemme.

ATJ: Vi siger det ligeud til hinanden. Det tror jeg er forcen i de fleste mænds venskaber. Det er sgu tit i det tværkønslige, at der opstår det der, hvor man ikke lige får det sagt. Jeg synes sgu, mænd er …

MM: De er federe.

ATJ: Mænd er bare federe. Mænd er totalt meget federe.

MM: Bare lige for at lægge lidt brænde på bålet.ATJ: Gud, hvor er det sjovt. Jeg har totalt deja-vu. Jeg har siddet og haft den her samtale i et tidligere interview. Med dig også, og med Søren Pilmark.

MM: Jeg har sgu ikke lavet noget med Søren.

ATJ: Jo-jo. Om det her. Hvor Søren Pilmark sagde noget meget klogt. Han sagde: ”Jeg tror, det er sådan med kvinder, at de kan møde en og sige: ’Hende kunne jeg godt tænke mig at blive venner med.’ Og så finder de på noget at lave. Mænd, de laver noget sammen, og så bliver de venner.” Altså, forstår du det?

MM: (Griner). Det kan godt passe. Ja.

ATJ: Mænd laver noget, og ud af det opstår venskab. Kvinder finder nogle at være sammen med, og så finder de på noget at lave bagefter.

Se bag om kameraet på forside-skydningen:LÆS OGSÅ: Mads Mokkelsen og Anders Thomas Jensen om familier, skilsmisse og biblen

LÆS OGSÅ: De 10 bedste film i 2014

LÆS OGSÅ: David Fincher: Instagrams forbandelse