På under 2 år har Alexander Rosenbæk opbygget verdens største Instagram-profil om ure, @DailyWatch. I skrivende stund har profilen, der hver dag poster eller reposter et billede af et lækkert ur, som Alexander Rosenbæk eller en anden Instagram-profil har fundet, med mere end 1.500.000 følgere. Og den stiger med 1000-2000 følgere om dagen.

”Forhåbentlig runder jeg snart millionen,” siger Alexander Rosenbæk, der åbnede profilen, på grund af sin egen kærlighed til ure, og fordi han havde lyst til at inspirere andre, der leder efter deres drømmes ur.

”Derfor poster jeg tit ure i forskellige prisklasser med detaljerede beskrivelser samt ure fra ukendte mærker, som man ikke lige støder på nede hos den lokale urmager,” siger han.

Indledningsvis gik det ikke så stærkt med at få følgere, i et halvt års tid havde han i omegnen af de 25.000, men pludselig begyndte det at gå stærkt, og i dag bliver den 21-årige mand fra Slagelse inviteret med til mange store internationale ur-events, og han tjener samtidig nok til at kunne leve af reklameindtægterne fra urfirmaer, der får ham til at lægge deres billeder op på profilen.

En af grundene til succesen skyldes, at han i sine posts linker til andre Instagram-profiler, der også har mange følgere, og det virker begge veje, for dermed får både han og de del i hinandens succes. 

”Jeg havde aldrig regnet med at nå så langt, men det er som om, vi på et vist tidspunkt var flere, der begyndte at vokse samtidigt, det virkede selvforstærkende,” siger Alexander Rosenbæk, der også har sin egen webshop , der handler med ure.

Samtidig er han i gang med at lave sit eget urmærke, AREC Watches, som han snart lancerer sammen med en ven.

Her er ni Instagram-anbefalinger fra Alexander Rosenbæk, med savle-garanti:
 

LÆS MERE: Guide: Sådan køber du et brugt ur


1. @KristianHaagen
"Kristian Haagen er ikke kun en af mine gode venner, men en super spændende mand: Ursamler, freelance-journalist, forfatter til 5 bøger om ure og konsulent hos auktionshuset Bruun Rasmussen." 


Staying Classy 👔 @arnoldandson DSTB spotted at Salon QP last week

Et billede slået op af @watchanish on Nov 11, 2014 at 2:55 PST


2. @WatchAnish
"Næststørste profil om ure på Instagram. Anish lever af at rejse verden rundt og deltage i alverdens ur-events. Han tager desuden photo shoots rundt om i verden og beskæftiger sig udelukkende med ure i den luksuriøse klasse. Han arbejder sammen med de helt store urmærker og lever generelt et super interessant liv, som er værd at følge med i."


💀 @UlysseNardinOfficial 💀 Tourbillon Skeleton Manufacture 🔥

Et billede slået op af Watch Anish (@watchanish) den 9. Mar 2015 kl. 12:54 PDT


3. @Bexsonn
"En profil som handler om to af mine yndlingsting: Ure og whiskey. Super lækre billeder!"4. @FakeWatchBusta
"Han kalder sig selv "Horological Batman" – altså urenes Batman. Meget populær profil, hvor han buster kendte, der går med fake ure. Han har blandt andet bustet Soulja Boy, Neymar og mange andre store navne." 


Wrestling at #FunFunFunFest 🍻😂

Et billede slået op af ! 🐒 + ⌚ + 📱 ! (@wristi) on Nov 11, 2014 at 2:26 PST


5. @Wristi
"Poster billeder af sit liv gennem virkelig spændende daglige "wristshots"."6. @Whatchs
"Svenske Whatchs er med sine 310,000 følgere den tredje største profil om ure. Han beskæftiger sig primært med ure og en gang i mellem også biler." 7. @Avikoren
"Han sælger ure og deler sit liv og sin passion gennem Instagram. Han tager ekstremt lækre billeder af de ure, som han sælger." 8. @Pbandwatches
"Fotograf fra Toronto, som også tager lækre billeder!" 9. @TheHorophile
"En spændende blog med base i hjertet af Geneve. En profil for den store ur-nørd."

LÆS MERE: Der er et ur til enhver tid i en mands liv