Ure

Her er de syv bedste moderne ure at investere i nu

En guide over nutidige ure, som du med garanti vil tjene penge på i fremtiden.

Er du på udkig efter et moderne armbåndsur? Og vil du samtidig gerne lave en god investering, så du i fremtiden kan tjene penge på det? Det er ikke kun de klassiske vintageure, som verdens samlere vil have nallerne i. Nogle nutidige ure er allerede så eftertragtede, at de går flere tusinde kroner over listepris – og med tiden vil stige endnu mere.

Hovedregel nummer 1:

”Du skal gå efter de brands, hvor der er samlere. Du skal ikke gå efter ure, som menigmanden synes er pæne. En menigmands smag gør ikke et ur eftertragtet, det er entusiasterne, som gør det eftertragtet.”

LÆS OGSÅ: Kristian Haagen åbner bankboksen: 7 ure fra min private samling

Sådan siger Kristian Haagen, der driver timegeeks.dk, forfatter bag tre bøger om ure og vurderingsekspert i armbåndsure hos Bruun Rasmussen. Sammen med Thomas Fleron, der sælger vintageure i sin virksomhed CHRONO.dk, har Haagen udvalgt syv moderne ure, som vil være de bedste at investere i:

1. Tudor 'Heritage Black Bay Black'

 

”Uret skal være fra den første generation fra 2015. Det interessante ved den model er, at den kun blev produceret i cirka et halvt år, før den blev overtaget af den nuværende model. Dengang kostede den omkring 26.000 kroner, og priserne er ikke gået amok endnu, fordi der ikke er så mange, som er opmærksomme på den korte produktionstid," siger Kristian Haagen.

 2. Tudor 'Heritage Black Bay Bronze Blue Special Edition'

"I forbindelse med ur- og smykkeforhandlerbutikskæden Bucherers 130 års fødselsdag lancerede Tudor denne 'Heritage Black Bay Bronze Blue Special Edition' tidligere i år.

Uret er ikke limiteret, men kan kun købes i Bucherer-butikker rundt i verden – blandt andet i Illum i København. Der er altid lidt usikkerhed om, hvor mange modeller af 'Black Bay' Tudor laver, for de er aldrig nummeret på bagsiden, men man forventer ikke, at de laver dem de næste ti år.

Det er specielle ure, men de er stadig til at få fat i til "almindelige penge". Denne model lister til omkring 30.000 kroner. Du kan stadig blive skrevet op til dem, og hvis du kigger på det globale marked, så bliver de allerede solgt videre til lidt over listeprisen," siger Thomas Fleron.

3. Omega Speedmaster ’Speedy Tuesday’

”’Speedy Tuesday’ er et fænomen, faktisk startede det som et hashtag på Instagram. Det blev lanceret i 2012, og derfor er der produceret 2.012 ure i alt. Umiddelbart lyder 2.012 ure som rigtig mange, men det skal siges, at det kun blev tilbudt på Omegas hjemmeside og blev udsolgt på cirka 4,5 time.

Uret er, før det overhovedet er leveret, i særdeleshed meget samlerværdigt, og du kan regne ud, at alle dem, som ikke nåede at bestille det, vil jo gerne købe det. Ifølge Omega er der 7.500 mennesker på venteliste.

Derfor er ’Speedy Tuesday’ et af de mest efterspurgte moderne ure, og der sidder mange samlere, som gerne vil give overpris for det, på trods af, at det er et spritnyt ur," siger Haagen.

LÆS OGSÅ: Ny stor udstilling viser særlige TAG Heuer-ure fra motorsportens overhalingsbane

"Det er inspireret af et ur fra 1978, men ellers er der ikke så utrolig meget specielt ved det. Det er et Speedmaster, som man kender det. Jeg var den første i Danmark, som har modtaget uret. Jeg gav 41.900 kroner for det, og de bliver snildt solgt for mellem 50.000-60.000 kroner nu. Hvis du kigger efter et moderne ur, hvor du er sikret at få pengene igen og få profit med det samme, er det ’Speedy Tuesday’, du skal vælge."

4. Rolex 'Sea-Dweller 4000 ref. 116600'

“Det udgik i foråret i år og nåede kun at være i produktion i tre år, siden det blev lanceret i Basel i 2014. Det er meget usædvanligt for et Rolex-ur kun at være i produktion i tre år, og det er bare noget, som må blive interessant på den lange bane for samlere.

Priserne er allerede steget en del på dem, men har nu taget et lille dyk igen, fordi de måske hoppede for højt, da den udgik. Du kan i virkeligheden stadig samle dem op til nogle rigtig gode priser - omkring 70.000 kroner,” fortæller Fleron.

5. Patek Philippe 'Nautilus'

“De bliver også snildt handlet til 15.000-20.000 kroner over listeprisen, som er 180.000-190.000 kroner. Der er adskillige års ventetid, og nogle forhandlere er endda holdt op med at skrive folk på venteliste, fordi det simpelthen tager for lang tid at få dem hjem.

Patek er primært kendte for ure af ædelmetal, men ’Nautilus’ er af stål og er et af de mest berømte moderne ure. Pateks første sportssur,” siger Haagen.

6. Patek Philippe 'Aquanaut 5167'

”Lillebroren til 'Nautilus' og er ikke ligeså eftertragtet, men tæt på. Det er et ur, hvis du køber det som nyt i dag, der garanterer dig at have tjent penge på det om bare tre-fire år," fortæller Fleron.

7. Rolex 'Daytona'

”Folk er parate til at betale 20.000 kroner over listepris, fordi det er så svært at få fat i. Det er utroligt, at Rolex kan blive ved med at eje den popularitet og holde den model så efterspurgt. Vi mænd kan godt lide at have nogle knapper at trykke på, og der er Rolex 'Daytona' lige præcis det,” slutter Haagen.

LÆS OGSÅ: Verdens dyreste Rolex Submariner er netop blevet solgt

Se, hvad vi ellers skriver om: Ure, Stilguide, Rolex og Omega