Rolex GMT-Master 'Pepsi' er blandt de bedste ure at investere i, mener vurderingsekspert Kristian Haagen.

Her er de 10 bedste moderne ure at investere i nu

En guide over nutidige ure, som du med garanti vil tjene penge på i fremtiden.

Er du på udkig efter et moderne armbåndsur? Og vil du samtidig gerne lave en god investering, så du i fremtiden kan tjene penge på det? Det er ikke kun de klassiske vintageure, som verdens samlere vil have nallerne i. Nogle nutidige ure er allerede så eftertragtede, at de går flere tusinde kroner over listepris – og med tiden vil stige endnu mere.

Hovedregel nummer 1:

”Du skal gå efter de brands, hvor der er samlere. Du skal ikke gå efter ure, som menigmanden synes er pæne. En menigmands smag gør ikke et ur eftertragtet, det er entusiasterne, som gør det eftertragtet.”

LÆS OGSÅ: Kristian Haagen åbner bankboksen: 7 ure fra min private samling

Sådan siger Kristian Haagen, der driver timegeeks.dk, har konsulentbureauet 8past10, er forfatter bag syv bøger om ure og tidligere vurderingsekspert i armbåndsure hos Bruun Rasmussen. Sammen med Thomas Fleron, der sælger vintageure i sin virksomhed CHRONO.dk, har Haagen udvalgt ti moderne ure, som vil være de bedste at investere i:

1. Rolex GMT-Master II 'Pepsi'

Dette er et Rolex GMT-Master 'Pepsi' ur.

”Det nye GMT blev lanceret under urmessen i Basel i marts 2018, og hvis du går ind fra gaden til en forhandler nu, så er der hos f.eks. Klarlund i København ni års ventetid på uret. Det bliver pt. handlet for cirka det dobbelte af listeprisen. Jeg gav selv 65.700 kroner for det, og det bliver handlet nu for 115.000-120.000 kroner.

Det er et meget let genkendeligt ur med denne blå og røde krans, som nærmest øjeblikkeligt afslører, at her er der tale om et Rolex GMT-Master. Men yderligere har denne model det, man kalder for en Jubilee-lænke, hvilket adskiller den fra de andre GMT-Masters, der er blevet lanceret siden med keramik kransindlæg.

Har du dette ur, tænker folk ikke, at du er meget rig, men i stedet: ’Hold da kæft. Du må have nogle gode kontakter, siden du har haft mulighed for at købe det’. Ventetiden er simpelthen så stor, og kan du få det til listepris, kan du score næsten det dobbelte. Det er ret usædvanligt," lyder det fra Kristian Haagen.

2. Heuer Carrera Ronnie Peterson Edition- Ref. CBH2210

Dette er et Heuer Carrera Ronnie Peterson Edition- Ref. CBH2210 ur.

”Ronnie Peterson var en svensk Formel 1-racerkører, som Heuer Carrera i 2017 valgte at hylde med et ur, der blev lavet i 40 eksemplarer kun til det svenske marked. Det var sådan helt diskret, der var ikke nogen store pressemeddelelser ude, og der er stadig ikke mange, som kender til det i dag. Når jeg søger på modellen på nettet, er de fleste billeder, der dukker op af uret, mine egne billeder faktisk.

Uret bliver handlet til omkring 100.000 kroner nu, men kostede 60.000 kroner, da det kom ud. Så det er altså cirka en dobbelt op," siger Haagen.

3. Tudor 'Heritage Black Bay Bronze Blue Special Edition'

Dette er et Tudor 'Heritage Black Bay Bronze Blue Special Edition' ur.

"I forbindelse med ur- og smykkeforhandlerbutikskæden Bucherers 130 års fødselsdag lancerede Tudor denne 'Heritage Black Bay Bronze Blue Special Edition' tilbage i 2017.

Uret er ikke limiteret, men kan kun købes i Bucherer-butikker rundt i verden – blandt andet i Illum i København. Der er altid lidt usikkerhed om, hvor mange modeller af 'Black Bay' Tudor laver, for de er aldrig nummeret på bagsiden, men man forventer ikke, at de laver dem de næste ti år.

Det er specielle ure, men de er stadig til at få fat i til "almindelige penge". Denne model lister til omkring 30.000 kroner. Du kan stadig blive skrevet op til dem, og hvis du kigger på det globale marked, så bliver de allerede solgt videre til lidt over listeprisen," siger Thomas Fleron.

4. Omega Speedmaster ’Speedy Tuesday’

Dette er et Omega Speedmaster ’Speedy Tuesday’ ur.

”’Speedy Tuesday’ er et fænomen, faktisk startede det som et hashtag på Instagram. Det blev lanceret i 2012, og derfor er der produceret 2.012 ure i alt. Umiddelbart lyder 2.012 ure som rigtig mange, men det skal siges, at det kun blev tilbudt på Omegas hjemmeside og blev udsolgt på cirka 4,5 time.

Uret er, før det overhovedet er leveret, i særdeleshed meget samlerværdigt, og du kan regne ud, at alle dem, som ikke nåede at bestille det, vil jo gerne købe det. 

Derfor er ’Speedy Tuesday’ et af de mest efterspurgte moderne ure, og der sidder mange samlere, som gerne vil give overpris for det, på trods af, at det er et spritnyt ur," siger Haagen.

LÆS OGSÅ: Ny stor udstilling viser særlige TAG Heuer-ure fra motorsportens overhalingsbane

"Det er inspireret af et ur fra 1978, men ellers er der ikke så utrolig meget specielt ved det. Det er et Speedmaster, som man kender det. Jeg var den første i Danmark, som har modtaget uret. Jeg gav 41.900 kroner for det, og de bliver snildt solgt for mellem 50.000-60.000 kroner nu. Hvis du kigger efter et moderne ur, hvor du er sikret at få pengene igen og få profit med det samme, er det ’Speedy Tuesday’, du skal vælge."

5. Tudor 'Heritage Black Bay Black'Dette er et Tudor 'Heritage Black Bay Black' ur.

”Uret skal være fra den første generation fra 2015. Det interessante ved den model er, at den kun blev produceret i cirka et halvt år, før den blev overtaget af den nuværende model. Dengang kostede den omkring 26.000 kroner, og priserne er ikke gået amok endnu, fordi der ikke er så mange, som er opmærksomme på den korte produktionstid," siger Haagen.

6. Rolex 'Sea-Dweller 4000 ref. 116600'

Dette er et Rolex 'Sea-Dweller 4000 ref. 116600' ur.

“Det udgik i 2017 og nåede kun at være i produktion i tre år, siden det blev lanceret i Basel i 2014. Det er meget usædvanligt for et Rolex-ur kun at være i produktion i tre år, og det er bare noget, som må blive interessant på den lange bane for samlere.

Priserne startede med at stige en hel del på dem, men tog efterfølgende et lille dyk igen, fordi de måske hoppede for højt, da den udgik. Du kan i virkeligheden stadig samle dem op til nogle rigtig gode priser - omkring 85.000-90.000 kroner,” fortæller Fleron.

7. Patek Philippe 'Nautilus'

Dette er et Patek Philippe 'Nautilus' ur.

“De handles for et sted mellem 280.000-330.000 kroner, mens listeprisen lyder på 220.000 kroner. Der er adskillige års ventetid, og nogle forhandlere er endda holdt op med at skrive folk på venteliste, fordi det simpelthen tager for lang tid at få dem hjem.

Patek er primært kendte for ure af ædelmetal, men ’Nautilus’ er af stål og er et af de mest berømte moderne ure. Pateks første sportssur,” siger Haagen.

8. Patek Philippe 'Aquanaut 5167'

Dette er et Patek Philippe 'Aquanaut 5167' ur.

”Lillebroren til 'Nautilus' og er ikke ligeså eftertragtet, men tæt på. Det er et ur, hvis du køber det som nyt i dag, der garanterer dig at have tjent penge på det om bare tre-fire år," fortæller Fleron.

9. Rolex 'Daytona'

Daytona.jpg

”Folk er parate til at betale cirka 150.000 kroner for uret, hvilket er næsten det dobbelte af listeprisen, fordi det er så svært at få fat i. Ventiden er ligeledes lang som i tilfældet med føromtalte Rolex GMT-master II 'Pepsi'. Det er utroligt, at Rolex kan blive ved med at eje den popularitet og holde den model så efterspurgt. Vi mænd kan godt lide at have nogle knapper at trykke på, og der er Rolex 'Daytona' lige præcis det,” siger Haagen.

LÆS OGSÅ: Verdens dyreste Rolex Submariner er netop blevet solgt

10. Audemars Piguet Royal Oak ’15202’

Dette er et Audemars Piguet Royal Oak ur.


”Dette er mere gætteri og en fornemmelse. Karl Lagerfeld bar et sort PVD-behandlet Royal Oak og har i flere interviews erklæret sin kærlighed til uret fra Audemars Piguet. Der er især én model af Royal Oak, der hedder ’15202’ og er af stål. Den var i forvejen kolossalt efterspurgt og bliver også handlet til cirka 30 procent over listeprisen på 180.000 kroner, men jeg tror, at nu afdøde Karl Lagerfelds forkærlighed for Royal Oak giver det et hak op i popularitet.

Det blev lanceret i 1972 og faktisk af den samme designer, som også lavede det legendariske Patek Philippe 'Nautilus'. Uret var ekstra specielt i 1972, fordi det var verdens første luksus-ur af stål med integreret lænke. Dengang havde et ur altid en rem eller lænke, som du kunne tage af og på, men her blev lænken en del af helheden. Du kunne pludselig ikke tage lænken af og sætte en anden på, der var simpelthen ikke andre, der passede til. Det revolutionerede hele urmarkedet,” siger Haagen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Ure, Stilguide, Rolex og Omega