Med en ny sæson vil mange også gerne have ny frisure. Men hvilken form skal du lade lokkerne blive klippet i dette efterår?

Vi har spurgt tre forskellige frisører om deres bud på frisurer, der holder - og hvad du absolut skal holde dig fra.

Morten Delgado, Rodeo CPH
Østerbrogade 49, 2100 København Ø

”Her op til Fashion Week har jeg oplevet, at mange stylister går efter et wet look, som man kan opnå ved at bruge pomade eller gelé. Det må gerne være lidt rodet og ufriseret og hænge lidt ned i øjnene. Jeg kalder det moderne bollehår.”

”Jeg oplever, at flere og flere også gerne vil have barberet deres hipsterskæg af. Skægget kan stadig godt have lidt længde, men i stedet for den runde form, som vi har set meget op til nu, vil folk gerne have lidt mere kant.”

Frisøren giver dumpekarakter til...

”Den meget markerede fade. Frisuren, hvor man er klippet lidt kortere i siderne og nakken, forsvinder ikke helt, men det bliver mere yt fra nu af. Dolph Lundgren-frisuren, hvor man er helt kortklippet i siderne og så har lidt på toppen, er totalt usexet i min verden. Fra nu af kommer vi generelt til at se noget mere længde, og især på toppen. Den frisure har bidt sig rigtig godt fast. Tænk tilbage på 50’erne og 60’erne med James Dean og Elvis Presley for inspiration.”

James Dean i filmen Rebel Without a Cause (1955). Foto: Getty Images

Kim Wolff, Kipo
Blågårdsgade 10, 2200 København N

”Det naturlige look, hvor håret ikke ser alt for stylet ud, bliver populært. Tænk på natur-mænd, som surfer, er ude i skoven, laver bål og sover i shelter. Brug gerne nogle produkter, der lige strammer frisuren an, men som ikke er for voks-agtige, eller får det til at se ud, som om man har produkter i håret.”

”Jeg mener ikke, at faden (kortklippet i nakke og sider og længere på toppen, red.) er død. Den er berettiget som en klassiker, for den holder stadig til mange mænd og har eksisteret siden starten af 1900-tallet i forskellige former. Til efteråret får den mere længde og bliver lidt mere blød i kanterne.”

Brooklyn Beckham (2017). Foto: Getty Images

Frisøren giver dumpekarakter til...

”Midterskilning. Selvom det er moderne, har jeg altid været imod det. Nogle unge kan bære det, men det bliver oftest et lidt sjovt look, der minder om en kedelig nyhedsoplæser eller en bankmand. Der er så mange individuelle typer og segmenter – det handler som frisør om at se på, hvilket menneske man har med at gøre, og så tage hensyn til det. Man skal finde det bedste frem ved personens look, og ikke det værste, bare fordi det er på mode.”

Joekim Nielsen, Oops
Naboløs 3, 1206 København K

”I den her sæson kommer vi til at se, at vi går mere tilbage til det stylede look. Her skal vi tilbage til 40’erne og 50’erne med de korte klipninger, skarpe skilninger og gerne lidt bølger. Tænk i retning af de gamle, danske skuespillere. Den frisure er god til folk, som gerne vil have lidt mere af et ’look’ og lave en karakter ud af sig selv.”

”I den anden ende af skalaen bliver det lidt mere hippie-agtige look også populært, hvor man lader skægget og håret stå og få lidt mere længde. Det skal være så naturligt som muligt.”

 Jude Law i filmen The Talented Mr. Ripley (1999). Foto: Getty Images

Frisøren giver dumpekarakter til...

”Hårfarvning. Det sker oftere og oftere, at mænd får farvet hår, men jeg er personligt ikke til det. Du kan ikke lave en hårfarvning, der ikke kræver vedligeholdelse, og det bliver aldrig helt godt til mænd. Naturligt hår har til gengæld ingen udløbsdato.”

LÆS OGSÅ: Her er efterårets 16 fedeste sko

LÆS OGSÅ: Her er den nye sæsons 14 fedeste T-shirts

LÆS OGSÅ: Kurt Cobains ikoniske solbriller er tilbage på mode