Et Omega Seamaster 300 med nylonrem spiller en helt central rolle i den seneste James Bond-film, ’Spectre’. I tilfælde af, at du ikke har set den endnu, skal vi ikke røbe mere.

Til gengæld kan vi afsløre, at Jesper Christensen, der i filmen har en lille, men vigtig rolle som skurken Mr. White, ikke har tænkt sig at beholde sit eksemplar af Seamaster-modellen. Uret modtog han med en hilsen fra producenterne Barbara Broccoli og Michael Wilson indgraveret på bagsiden som tak for sin medvirken i filmen.

I stedet har Jesper Christensen besluttet at sælge uret på auktion og lade pengene gå til Dansk Flygtningehjælp.

Skuespilleren var også med til at skabe opmærksomhed om Dansk Flygtningehjælps arbejde i efteråret, hvor organisationen blandt andet sendte ham til Libanon for at besøge syriske flygtninge.

”Det gik mig meget på at se, hvordan de mennesker har det. Der fandt jeg ud af, at der er nogle, der har meget mere brug for pengene, end jeg har,” siger han til euroman.dk

Men er der ikke noget i dig, der var fristet til at beholde et lækkert ur, som tilmed er et minde om en speciel oplevelse som skuespiller?

LÆS OGSÅ: Portræt af Jesper Christensen: Opium, løgne og en far han nægtede at se

”Jeg ville slet ikke bryde mig om at gå rundt med noget af så stor værdi om håndleddet. Jeg bruger selv et brugt Lorus til 300 kroner, som ikke påkalder sig nogen opmærksomhed, og som jeg godt tør lade ligge i omklædningsrummet. Til gengæld bliver jeg glad, hvis den omstændighed, at det er givet til mig og har forbindelse til James Bond-universet, gør, at det kan omsættes for nogle flere penge, som kommer Dansk Flygtningehjælp til gode.”

Det britiske auktionshus Christie’s, der sælger uret som led i større velgørende auktion med memorabilia fra den seneste James Bond-film, vurderer, at uret vil gå til en pris på mellem 70.000 og 90.000 kroner.

Jesper Christensens Seamaster bliver sat til salg på en onlineauktion mellem 16. og 23. februar. Det vil kunne beses hos auktionshuset i London fra 15. til 18. februar.

Desuden afholder Christie’s  18. februar en auktion i huset for særligt inviterede, hvor hovedattraktionen bliver en Aston Martin DB10, designet eksklusivt til filmen. 

Overskuddet fra begge auktioner går til Læger Uden Grænser og andre nødhjælpsorganisationer.

 

 

LÆS OGSÅ: Moderedaktørens 3 gode råd til at købe et ur

 

LÆS OGSÅ: 8 beviser på at danske ure er rykket op i international klasse

 

LÆS OGSÅ: Ure alle mænd bør kende: Dress-uret