Tømmermændene ramte, efter Simon Pytlick vandt VM: ”Jeg kunne nærmest ikke tænke” scroll-down

Tømmermændene ramte, efter Simon Pytlick vandt VM: ”Jeg kunne nærmest ikke tænke”

Efter han havde vundet VM som en af landsholdets bærende kræfter, ventede en forandret hverdag og en mental regning for Simon Pytlick. Vi har besøgt håndboldstjernen i Odense til en snak om livet efter det store gennembrud.

Af Mikkel Tofte Langerhuus
Foto: Kasper Kristoffersen
Sport Euroman

PÅ BALKONEN OVER RÅDHUSPLADSEN vinker han til det enorme menneskehav, der har set stort på, at kulden bider denne aften i slutningen af januar. For det populære nationalklenodie, herrehåndboldlandsholdet, skal hyldes, og de fremmødte har fået en ny favorit, efter Simon Pytlick bragede igennem lydmuren under årets VM-slutrunde.

Håndboldspilleren, der er vokset op på Thurø i Det Sydfynske Øhav, er kun 22 år, men han har allerede fået sin største drengedrøm opfyldt. Han er verdensmester. Ikke på den der måde, hvor han mest er vandbærer og er med til slutrunden for at lære af de ældre, mere rutinerede spillere. Tværtimod: Simon Pytlick bliver turneringens bedste på sin position og delt topscorer i finalen.

Året starter med andre ord med større succeser og vildere oplevelser, end Simon Pytlick kunne have drømt om. Han står midt i en boble, hvor hans drømme går i opfyldelse. Men på et tidspunkt brister den boble. Hverdagen venter, og hans nye, radikalt forandrede virkelighed rammer som et underhåndsskud trukket helt nede fra gulvbrædderne.

”Den bedste måde at beskrive det på er nok, at jeg følte, jeg havde mit livs værste tømmermænd. Jeg kunne nærmest ikke tænke, og det snurrede i mit hoved. Omvæltningen fra at have mennesker og medier omkring sig hele tiden til at ligge hjemme hos mine forældre på Thurø, hvor der er helt, helt ro, var svær at vænne sig til. Jeg gik og tænkte ’hvor fanden er folk? Hvornår kommer DR eller TV 2 og spørger efter endnu et interview?’ Det var underligt pludselig at skulle være alene med mig selv igen.”

Bare fordi der er ro og få mennesker omkring ham hjemme på Thurø eller i lejligheden midt i Odense, bliver der stadig trukket i Simon Pytlick. ”Jeg skal lige vise dig noget vildt,” siger han henkastet og trasker fra spisebordet over mod sin enorme sofa med byens længste chaiselong, hvor hans telefon ligger, mens gulvet knirker eftertryggeligt under ham – hvilket skyldes gulvets beskaffenhed, ikke hans vægt, understreger den unge fynbo.

Pytlick scroller ned gennem sin Instagram-indbakke, som bugner af beskeder. Hele 600 af slagsen landede i indbakken, dagen efter han kom hjem fra VM, fortæller håndboldstjernen, der taler syngende fynsk, som var han en lightudgave af landstræner Nikolaj Jacobsen i en timeout.

Se, hvad vi ellers skriver om: Håndbold og Portræt